Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM au discutat despre agenda europeană a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputaţii PLDM, Tudor Deliu, Ghenadie Ciobanu şi George Mocanu, au avut o întrevedere cu Nicolas Briec, secretarul Partidului Popular European, responsabil de relaţiile externe, şi cu Beatriz de Anta Benito, consilier în politică al PPE.

Discuţiile deputaţilor cu reprezentanţii PPE s-au axat pe relaţiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum şi Republica Moldova-Rusia. S-a aflat în vizor şi situaţia din regiunea transnistreană.

Deputatul PLDM, Tudor Deliu, a ţinut să mulţumească europenilor pentru susţinerea acordată ţării noastre şi a menţionat că, în pofida provocărilor care se înteţesc, coaliţia pro-europeană va păstra cursul european al ţării.

“Colaborarea coaliţiei este mai specifică, formaţiunile politice au, uneori, opţiuni total opuse. Deseori, PLDM este în postură de mediator, dar, pentru că acest an e unul electoral, avem datoria de a demonstra alegătorilor noştri că ne respectăm promisiunile. Unele obiective deja le-am îndeplinit, altele necesită mai mult timp şi, din acest motiv, mai avem nevoie de un mandat. Sperăm să obţinem, cel puţin, acelaşi număr de voturi ca în 2010”, a spus Tudor Deliu.

Şi Ghenadie Ciobanu a adus mulţumiri oficialilor europeni şi a menţionat că deputaţii PLDM, în vizitele efectuate în teritoriu, le comunică cetăţenilor despre avantajele integrării europene.

“Este nevoie de acest lucru pentru că, din păcate, comuniştii şi aliaţii acestora dezinformează intens populaţia, susţinând că Republica Moldova are nevoie de sprijinul Rusiei, iar viitorul ţării noastre depinde de Federaţia Rusă”, a explicat deputatul.

În context, George Mocanu a adăugat că informarea continuă a cetăţenilor despre avantajele UE este o prioritate pentru PLDM.

“Există forţe interesate să destabilizeze situaţia din Republica Moldova, avem exemplul forţelor separatiste, dar şi situaţia din UTAG. Argumentele sunt însă de partea noastră”, a completat deputatul George Mocanu.

Nicolas Briec a adresat felicitări cu ocazia liberalizării regimului de vize — succes datorat muncii şi insistenţei PLDM — şi a subliniat că UE susţine ferm agenda europeană a guvernului Republicii Moldova.

“Un guvern trebuie să facă faţa problemelor cetăţenilor săi nu de dragul comunităţii europene, ci pentru că asta e menirea unui guvern bun. Iar Republica Moldova continuă să demonstreze statelor UE că ştie să respecte obligaţiile asumate, astfel, apropiindu-se de obiectivul integrării europene şi de un viitor mai bun pentru cetăţenii săi”, a precizat Nicolas Briec.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — mai aproape de oameni Tinerii din Anenii Noi au participat în cadrul programului “Tinerii Guvernează”