Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Traian Băsescu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 15 aprilie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat a avut o întrevedere cu preşedintele României, Traian Băsescu. În cadrul întâlnirii, la Palatul Cotroceni din Bucureşti, au fost puse în discuţie subiecte ce vizează relaţiile bilaterale, rezultatele colaborării dintre Republica Moldova şi România, din ultimii ani, precum şi elemente ce ţin de securitatea regională. De asemenea, oficialii au discutat despre situaţia geopolitică din regiune, în urma evenimentelor recente din Ucraina.

Liderul PLDM, Vlad Filat a mulţumit preşedintelui României pentru suportul pe care îl acordă constant Republicii Moldova.

“Mulţumesc României pentru ajutorul oferit Republicii Moldova în urma inundaţiilor din 2010, proiectelor ce vizează modernizarea sistemului educaţie şi energiei. În special exprim cuvinte de recunoştinţă pentru faptul că România a susţinut Moldova în procesul de integrare europeană: în rezultat, din 28 aprilie cetăţenii moldoveni vor călători liber, fără vize, în spaţiul european”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a spus că Republica Moldova este foarte aproape de a semna Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb şi, în acest sens, a mulţumit preşedintelui României, Traian Băsescu pentru solicitarea adresată membrilor Consiliului European de a fi semnate aceste Acorduri pe data de 27 mai în cadrul Consiliului European.

“Datorită suportului României, până la vacanţa parlamentară Acordurile vor putea fi ratificate de către Parlamentele Republicii Moldova, României precum şi a altor state europene. Mă bucur că Republica Moldova are prieteni adevăraţi, precum domnul preşedinte Traian Băsescu!”, a menţionat liderul liberal-democrat.

În cadrul întrevederii, Vlad Filat şi Traian Băsescu, au convenit să menţină în continuare relaţiile de colaborare pentru o soluţionare cât mai promtă a diverselor probleme.

Sursa: www.pldm.md

Tineretul Liberal Democrat din Moldova şi-a ales un nou birou naţional TLDM Străşeni a dat start “Academiei Succesului”