Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Peste 30 de mii de locuri de practică pentru tineri

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Parlamentul a votat, în prima lectură, proiectul de lege, elaborat de deputaţii liberal-democraţi, care va oferi tinerilor mai multe oportunităţi să efectueze stagii de practică în autorităţile publice.

Noua lege va oferi posibilitate unui număr de peste 30.000 de tineri să efectueze stagii de practică, iar acestea vor fi considerate de angajator ca şi experienţă de muncă. Legea stabileşte un plafon(minim 10% din numărul de angajaţi ai autorităţii publice)pentru numărul de stagii de practică oferite. Totodată, în funcţie de necesităţi, instituţiile de stat vor fi libere să scoată la concurs oricâte locuri de practică au nevoie.

Iniţiativa legislativă, înregistrată de parlamentarii PLDM, rezolvă o problemă importantă pentru majoritatea tinerilor — simplifică accesul pe piaţa muncii.

“Unul dintre impedimentele angajării tinerilor este lipsa experienţei de muncă. Legea, pe care am votat-o, în prima lectură, deschide noi oportunităţi pentru tinerii din Republica Moldova. Stagiile de practică, care vor fi scoase la concurs de autorităţile publice, vor deveni mai accesibile pentru liceeni, studenţi şi pentru fiecare tânăr din Moldova”, susţine parlamentarul George Mocanu, iniţiatorul proiectului de lege.

Sursa: www.pldm.md

Zis şi făcut: bunica Valentina şi cei cinci nepoţi au intrat în casă nouă PLDM salută decizia Parlamentului European