Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Zis şi făcut: bunica Valentina şi cei cinci nepoţi au intrat în casă nouă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 17 aprilie, în preajma sfintelor sărbători de Paşti, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a înmânat cheile de la noua casă familiei Criviţchi din satul Pietrosu, raionul Făleşti. Promisiunea de a cumpăra o casă a fost făcută de liderul PLDM pe data de 27 martie, după ce locuinţa Valentinei Criviţchi fusese, din temelii, distrusă de flăcări. Bunica Valentina creşte singură cinci nepoţi de la două fiice, după ce taţii copiilor au fost ucişi în Rusia. Una dintre fiice este grav bolnavă, iar cealaltă, pentru a-şi întreţine copiii, a plecat la muncă peste hotare.

Drama acestei familii l-a impresionat pe liderul PLDM şi, în mai puţin de o lună, noua locuinţă a fost identificată, reparată şi mobilată.

“În ajun de sfintele sărbători de Paşti, sunt cu inima împăcată. Am considerat că este absolut firesc să-i ajut. Este creştineşte să avem grijă unii de alţii şi sper foarte mult că aceşti copii minunaţi, având condiţii decente de trai, vor duce o viaţă mai bună. Eu voi fi în continuare alături de această familie. Atunci, când poţi să faci un lucru bun, trebuie să îl faci”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a discutat cu cei cinci nepoţi: Natalia, Inga, Sergiu, Valeria şi Vasilică care au vârste între 2 şi 17 ani, sfătuindu-i să fie cuminţi, ascultători şi să aibă grijă unul de celălalt, dar şi de bunica lor.

Valentina Criviţchi i-a mărturisit preşedintelui PLDM că i-a fost greu să se despartă de casa în care a locuit o viaţă, dar astăzi este foarte fericită că, împreună cu nepoţii, trece cu traiul într-o locuinţă cu toate cele necesare.

“Mulţumesc din suflet lui Vlad Filat că ne-a procurat o casă. Avem şi apă, şi gaz, iar în curte chiar şi butaşi de viţă-de-vie. Sunt nespus de fericită că vom petrece sfintele sărbători de Paşti în casă nouă şi voi avea ce pune pe masă nepoţilor mei”, a recunoscut bunica Valentina.

Şi sora Valentinei Criviţchi a ţinut să mulţumească liderului PLDM pentru faptul că a reacţionat prompt la tragedia acestei familii.

“Până acum, sora mea şi copiii au dus o viaţă grea. În casa veche nu aveau condiţii, aduceau apă de la doi km, iar copiii erau nevoiţi să străbată drum lung, pe vânt şi pe ploaie, pentru a ajunge la şcoală. Mă bucur că acum le va fi mult mai uşor”, a spus Rodica, sora Valentinei Criviţchi.

Înainte de a-i primi pe noii locatari, casa a fost sfinţită de preotul din sat.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova Peste 30 de mii de locuri de practică pentru tineri