Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Apelul de astăzi al aşa-zisului soviet suprem de la Tiraspol, privind recunoaşterea autoproclamatei “rmn” ca stat suveran, se înscrie în retorica politică promovată şi până acum de partea transnistreană şi nu face decât să tensioneze şi mai mult situaţia din regiune.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă apelul aşa-zisului soviet suprem care, prin acţiunile sale, sfidează angajamentele asumate anterior, în cadrul negocierilor, şi demonstrează o atitudine iresponsabilă a autorităţilor de la Tiraspol faţă de procesul de negocieri, faţă de părţile implicate, comunitatea internaţională, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Facem apel la mediatorii formatului actual de negocieri şi organizaţiile internaţionale (OSCE, ONU, UE) să intervină, în această situaţie, pentru a contracara acţiunile unilaterale şi iresponsabile ale autorităţilor de la Tiraspol.

PLDM a pledat întotdeauna pentru soluţionarea problemei transnistrene prin dialog şi relaţii politice, sociale, economice şi culturale corecte.

PLDM se pronunţă, în continuare, pentru reglementarea crizei transnistrene pe cale paşnică, prin negocieri, cu implicarea tuturor părţilor şi, implicit, a OSCE, Ucraina, Federaţia Rusă, Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii.

Republica Moldova este recunoscută internaţional ca stat suveran şi independent, unitar şi indivizibil, în hotarele existente, la momentul proclamării suveranităţii sale, pe 23 iunie 1990, şi a independenţei, pe 27 august 1991.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o discuţie cu vicepremierul român Zis şi făcut: bunica Valentina şi cei cinci nepoţi au intrat în casă nouă