Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o discuţie cu vicepremierul român

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut azi o convorbire telefonică cu vicepremierul României, Liviu Dragnea.

Subiectul discuţiei a fost stadiul de implementare a proiectului de construcţie şi renovare a tuturor grădiniţelor din Republica Moldova, realizat cu ajutorul financiar nerambursabil acordat de România.

Vlad Filat a solicitat vicepremierului român urgentarea finanţării proiectului, având în vedere că fiecare copil din Republica Moldova urmează să aibă acces la o educaţie preşcolară de calitate.

Un subiect aparte al discuţiei telefonice l-a constituit proiectul ordonanţei, care se aşteaptă a fi aprobată de Guvernul român şi va permite autorităţilor administraţiei publice locale din România să finanţeze proiecte propuse de către APL din Republica Moldova, în baza unor acorduri de înfrăţire/cooperare. Aceste acorduri vor urmări realizarea şi finanţarea unor obiective de investiţii ale unităţilor administrativ-teritoriale din Republica Moldova, programe comune culturale, sportive, de tineret şi educaţionale, stagii de pregătire profesională, dar şi alte acţiuni care contribuie la dezvoltarea relaţiilor de prietenie dintre cele două maluri ale Prutului.

Vlad Filat şi Liviu Dragnea au convenit să ţină legătura, fiind într-o comunicare permanentă şi colaborare eficientă.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită de lucru în satul Sociteni Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova