Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în vizită de lucru în satul Sociteni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 16 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în satul Sociteni, raionul Ialoveni, unde s-a întâlnit cu cetăţenii, a mers la grădiniţa şi gimnaziul din localitate.

Primarul satului, Victor Goloman, l-a informat pe liderul liberal-democrat că grădiniţa, frecventată de 95 de copii, este amplasată într-o aripă a edificiului primăriei şi a fost deschisă cu regim deplin, în 2010. Clădirea a fost acomodată, au fost schimbate geamurile şi uşa de la intrare.

Vlad Filat a vizitat instituţia preşcolară, a discutat cu educatorii şi copiii. Liderul PLDM a spus că, în 2014, prin intermediul unui proiect finanţat de Guvernul României, va fi procurat mobilierul necesar, în sumă de 200 mii lei. În plus, Vlad Filat a promis calculatoare, jucării şi utilaje pentru cantină.

Nici la gimnaziul din sat, unde îşi fac studiile 170 de elevi, Vlad Filat nu a mers cu mâna goala, ci a donat câteva calculatoare pentru cabinetul de informatică.

La întâlnirea cu cetăţenii, Vlad Filat i-a felicitat pentru faptul că, din 28 aprilie, vor putea circula liber, fără vize, în spaţiul european. “Ne mai despart zile numărate de cel mai aşteptat eveniment, din ultimii patru ani. Din 28 aprilie, avem undă verde pentru a circula în Europa, doar cu paşaportul, fără vize. Să rămânem împreună, uniţi, pentru tot ce ne rezervă în continuare viitorul european al Republicii Moldova. Eu privesc înainte cu încredere şi sunt convins că, prin muncă, vom realiza lucruri frumoase”, a spus Vlad Filat.

Cetăţenii din sat au avut mai multe solicitări către preşedintele PLDM, între care schimbarea destinaţiei loturilor de pământ arabil şi soluţionarea litigiului cu pădurea din Sociteni.

Vlad Filat a declarat că problema destinaţiei loturilor de pământ va fi rezolvată, în cel mai scurt timp. “Aceasta este o problemă cu care se confruntă foarte multe localităţi şi ea va fi soluţionată. Eu consider că este judicios ca autorităţile locale să decidă asupra schimbării destinaţiei terenurilor. Mai bine decât primarul nimeni nu ştie ce să facă cu pământul din localitate. Urmează, în timpul apropiat, să fie votată o lege care va permite acest lucru. Sunt multe familii tinere care aşteaptă, de ani de zile, un lot de pământ ca să-şi poată construi o casă”, a menţionat Vlad Filat.

Vlad Filat s-a referit şi la soluţionarea litigiului cu privire la pădurea din Sociteni şi a promis că va face toate demersurile necesare pentru ca şi această problemă să fie rezolvată.

La sfârşitul întrevederii, primarul satului Sociteni, Victor Goloman, i-a mulţumit liderului PLDM pentru suportul oferit localităţii şi a promis că, împreună cu echipa liberal-democrată, va iniţia şi implementa cât mai multe proiecte de modernizare şi dezvoltare a localităţii.

Sursa: www.pldm.md

TLDM Străşeni a dat start “Academiei Succesului” Vlad Filat a avut o discuţie cu vicepremierul român