Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu miniştrii de Externe din Franţa şi Germania

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi reprezentanţii Coaliţiei Pro-europene au avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Germaniei, Frank Walter-Steinmeier, şi ministrul de Externe al Franţei, Laurent Fabius.

La întâlnirea cu şefii diplomaţiilor germane şi franceze au fost puse în discuţie situaţia politică din Republica Moldova, abolirea regimului de vize, dar şi paşii care urmează a fi întreprinşi în viitorul apropiat.

Republica Moldova parcurge o perioadă importantă, urmând să semneze, în vară, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. În acest context, miniştrii de Externe, de la Berlin şi Paris, au dorit să se informeze din prima sursă asupra situaţiei din Moldova şi să reafirme sprijinul Germaniei şi Franţei pentru realizarea transformărilor democratice din ţara noastră.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a menţionat că apropierea de UE ţine de decizia suverană a poporului nostru şi, pentru atingerea acestui obiectiv, este important să avem parteneriate funcţionale.

“Vizita celor doi oficiali în Republica Moldova este o premieră. Franţa şi Germania sunt fondatorii de facto ai UE şi acesta este un semnal puternic de încurajare a Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a subliniat că abolirea regimului de vize şi semnarea Acordului de asociere şi liber schimb au fost obiective foarte îndrăzneţe pentru ţara noastră, dar care au putut fi atinse pentru că s-a acţionat solidar şi cu responsabilitate.

“Următorul nostru obiectiv care, sunt sigur, va fi realizat, este obţinerea statutului de ţară candidat la integrare în UE”, a subliniat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat s-a întâlnit cu membrii Asociaţiei Orbilor din Moldova Vladimir Surdu a fost reales preşedinte al APLD din mun. Bălţi