Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liceenii din Doroţcaia — în vizită la Parlament

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Un grup de elevi de la Liceul Teoretic din Doroţcaia, raionul Dubăsari, a vizitat clădirea renovată a Parlamentului. Elevii au asistat la o lecţie publică susţinută de deputatul PLDM George Mocanu. Tinerii au fost informaţi despre rolul legislativului în structura puterii de stat, posibilităţile de dezvoltare personală, investiţiile în educaţie şi impactul Acordului de Asociere şi Liber Schimb.

“În această zonă, vidul informaţional este imens, de aceea este foarte important ca şi tinerii din Dubăsari să fie încadraţi în fluxul de informaţii şi de oportunităţi pe care le oferă apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană”, a menţionat deputatul George Mocanu.

Deputatul le-a povestit participanţilor despre experienţa sa în legislativ şi calea pe care trebuie să o urmeze un tânăr pentru a-şi atinge obiectivele.

Elevii s-au arătat interesaţi de activitatea parlamentară a deputatului, proiectele de legi iniţiate, mai ales că unele vizează tinerii. George Mocanu le-a explicat modul în care a promovat Legea stagiilor de practică, votată de legislativ săptămâna trecută. Documentul va oferi posibilitate unui număr de peste 30 de mii de tineri să efectueze stagii de practică care, ulterior, va fi considerată drept experienţă de muncă.

“Legea, pe care am votat-o, în prima lectură, deschide noi oportunităţi pentru tinerii din Republica Moldova. Stagiile de practică, care vor fi scoase la concurs de autorităţile publice, vor deveni mai accesibile pentru liceeni, studenţi şi pentru fiecare tânăr din Moldova”, a afirmat parlamentarul.

George Mocanu le-a prezentat elevilor şi alte iniţiative pe care le-a promovat. “Până acum un an, absolvenţii de liceu depuneau actele pentru a merge la o singură universitate. Din anul trecut, puteţi candida la oricâte universităţi doriţi. Obiectivul nostru e să creăm cât mai multe oportunităţi pentru tineri”, le-a spus politicianul.

Tinerii au discutat cu deputatul şi despre priorităţile de integrare europeană, iar George Mocanu a scos în evidenţă unul din multiplele efecte pozitive ale Acordului de asociere şi anume: exportul de produse fără taxe în UE, ceea ce înseamnă creşterea competitivităţii produselor noastre, vânzări mai mari pentru companii, impozite mai multe achitate, mai multe resurse în Bugetul de stat şi mai multe servicii publice prestate, inclusiv salarii mai mari.

Lecţia publică face parte din discuţiile săptămânale pe care le organizează George Mocanu cu liceenii şi studenţii din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

PLDM creşte în sondaje Tinerii liberal-democraţi dau startul activităţilor dedicate Zilei Drapelului în Chişinău