Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Tinerii liberal-democraţi dau startul activităţilor dedicate Zilei Drapelului în Chişinău

|versiune pentru tipar||
PLDM / 25 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tinerii liberal-democraţi din Chişinău au distribuit steguleţe şi panglici tricolore, în cadrul acţiunii de promovare a drapelului de stat, lansată vineri, 25 aprilie, de către preşedintele PLDM, Vlad Filat. Evenimentul a început în Parcul Central “Ştefan cel Mare” şi a continuat în sectoarele Râşcani, Buiucani, Ciocana şi Botanica ale oraşului. Liberal-democraţii au felicitat chişinăuienii şi le-au explicat simbolismul tricolorului.

“Este important pentru tânăra generaţie să sărbătorească, dar, mai ales, să promoveze această zi. Tocmai din acest motiv, începând cu anul 2010, atunci când a fost instituită Ziua Drapelului de Stat, Tineretul Liberal Democrat organizează acţiuni de promovare a zilei respective”, a declarat Mihaela Spătaru, vicepreşedintele TLDM.

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990. În anul 2010, la iniţiativa Guvernului, Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de către Parlamentul Republicii Moldova.

Evenimentul face parte din Agenda Culturală 2014, o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova, care popularizează sărbătorile naţionale. TLDM sărbătoreşte, al cincilea an consecutiv, Ziua Drapelului de Stat.

Vlad Filat: Să onorăm Drapelul de Stat şi să promovăm Drapelul UE ca simbol al viitorului

Partidul Liberal Democrat din Moldova va oferi Drapelul de Stat al Republicii Moldova şi al Uniunii Europene tuturor instituţiilor de învăţământ din Republica Moldova. Acţiunea vine să consemneze Ziua Drapelului de Stat, marcată la 27 aprilie. Despre aceasta a anunţat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

“În premieră, anul acesta, vom arbora, alături de Drapelul Republicii Moldova, şi Drapelul Uniunii Europene. Mai sunt câteva zile şi Republica Moldova va deveni stat asociat cu UE. Recent, Parlamentul European a oferit o perspectivă clară europeană ţării noastre şi este firesc să promovăm şi Drapelul UE”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a menţionat că, timp de 10 zile, 1500 de drapele de stat, 1500 de drapele ale Uniunii Europene, 30 mii de panglici tricolore, 1500 de CD-uri cu Imnul de Stat al Republicii Moldova şi Imnul Uniunii Europene, vor fi transmise în toate instituţiile de învăţământ: şcoli primare, gimnazii, licee, colegii, şcoli profesionale, universităţi. De asemenea, vor fi distribuite 50 de mii de autocolante cu Drapelul Republicii Moldova şi cu cel al Uniunii Europene, care simbolizează viitorul ţării noastre.

“Această campanie este necesară. Este important ca Drapelul de Stat, simbolul unităţii naţionale, să fie prezent în casele fiecărui cetăţean. Să onorăm Drapelul de Stat, să promovăm Drapelul UE ca simbol al viitorului şi să ne bucurăm de victoriile europene ale Republicii Moldova”, a declarat Vlad Filat.

Imediat după briefingul susţinut de Vlad Filat, Organizaţia de Tineret a PLDM a lansat Campania consacrată Zilei Tricolorului pe Aleea Clasicilor, continuând în sectoarele municipiului Chişinău şi în toată ţara.

Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Legislativ la 23 aprilie 2010, la propunerea Guvernului Alianţei pentru Integrare Europeană.

Sursa: www.pldm.md

Liceenii din Doroţcaia — în vizită la Parlament TLDM Ocniţa şi-a ales conducerea