Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Acţiunea “Podul European al Vizelor”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Data de 28 aprilie este una memorabilă pentru cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşaport biometric şi, astfel, pot călători în spaţiul Schengen fără vize. Astăzi, 29 aprilie 2014, momentul care va rămâne în istoria ţării noastre, a fost marcat la Vama Oancea, printr-o acţiune comună a Organizaţiei Partidului Democrat Liberal Galaţi şi a Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, cu titlu sugestiv “Podul European al Vizelor”.

În cadrul evenimentului, deputatul Ion Butmalai, preşedintele Organizaţiei Teritoriale PLDM Cahul, împreună cu circa 60 de cetăţeni deţinători de paşapoarte biometrice, au trecut frontiera europeană, unde au fost întâmpinaţi de către echipa Pardtidului Democrat Liberal din România.

Liberal-democratul Ion Butmalai a ţinut să menţioneze că ziua de 28 aprilie este una istorică pentru Republica Moldova, zi în care cetăţenii noştri au devenit mai liberi. În context, deputatul PLDM a accentuat meritul conducerii statului în obţinerea acestui succes, cât şi a ex-prim ministrului Republicii Moldova.

“Vlad Filat împreună cu echipa sa au muncit mult pentru ca astăzi împreună să sărbătorim această zi istorică. Este o mare realizare pentru cetăţenii moldoveni: mii de familii se vor revedea, poate, după câţiva ani de zile, sute de tineri vor beneficia de burse şi alte oportunităţi în Europa”, a mai spus deputatul Ion Butmalai.

La ieşirea din vamă, moldovenii au fost întâlniţi de români şi de preşedintele Organizaţiei Teritoriale PDL Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, care, la rîndul său, a ţinut să felicite Republica Moldova pentru acest pas important.

“Astăzi este ziua în care sărbătorim începutul integrării RM în UE, iar românii moldoveni au nevoie de sprijinul nostru, fără de care drumul lor spre democraţie ar putea fi oprit de forţele pro-ruse, comuniste. Vă suntem alături” a declarat acesta.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a discutat cu şeful statului roman TLDM a participat la Consiliul EDS cu genericul Tinerii vs Extremismul