Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesajul lui Vlad Filat pentru reprezentanţii mass-media

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare reprezentanţilor mass-media cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei. În mesaj se spune:

“Trăim într-o eră a informaţiei, într-o societate antrenată într-un amplu proces de transformări, în care rolul presei libere şi echidistante este enorm. Am pledat întotdeauna pentru libertatea de exprimare, pentru o presă liberă şi independentă. Am fost şi rămân alături de jurnaliştii care îşi fac onest şi cu demnitate meseria şi care sunt conştienţi de marea responsabilitate ce le revine în informarea corectă şi echidistantă a cetăţenilor.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, adresez sincere felicitări tuturor jurnaliştilor antrenaţi în nobila misiune de informare obiectivă a oamenilor, de promovare a schimbărilor democratice în societate, de modernizare a ţării.

Vă doresc inspiraţie şi curaj, libertate şi forţă pentru a vă putea exercita cât mai profesionist meseria atât de importantă în timpurile noastre”.

Liliana PALIHOVICI: Libertatea presei este un element-cheie în asigurarea unui viitor mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova

3 mai, Ziua Mondială a Libertăţii Presei, trebuie marcată şi conştientizată de cât mai multă lume. Pentru că libertatea de exprimare este importantă, deopotrivă, pentru toţi. Este o zi importantă pentru autorităţi şi pentru cetăţeni, pentru adulţi şi pentru copii, pentru profesioniştii din mass-media şi pentru profesioniştii care sunt eroii, pozitivi sau negativi, ai materialelor de presă.

Ziua Mondială a Libertăţii Presei din acest an aduce în prim-plan necesitatea libertăţii mass-media pentru crearea unui viitor mai bun, în fiecare ţară şi în lumea întreagă.

Pledez, pe plan legislativ, pentru o libertate a presei care merge mână în mână cu responsabilitatea şi voi depune în continuare eforturi pentru noi oportunităţi, noi proiecte pentru mass-media din Republica Moldova. Aceste orizonturi se deschid, mai ales, acum, după evenimentul istoric din 28 aprilie 2014, când pentru noi bunele practici europene în materie de mass-media devin mai accesibile, mai apropiate.

Am obţinut, recent, în timpul întrevederii cu reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatović, care s-a aflat la Chişinău, înţelegere şi sprijin pentru ajustarea în continuare a legislaţiei naţionale la standardele internaţionale existente în domeniul libertăţii media şi pentru continuarea progreselor în spaţiul mediatic din Republica Moldova.

Convingerea mea este că libertatea presei este un element-cheie în asigurarea unui viitor mai bun — european — pentru cetăţenii Republicii Moldova, un viitor pe care ni-l dorim şi pe care îl apropiem împreună.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Avem capacitatea să obţinem cel mai bun rezultat nu doar pentru PLDM, ci pentru Republica Moldova Vlad Filat: Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană în anul 2020