Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ion Butmalai susţine liderii PDL în campania pentru europarlamentare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM Ion Butmalai a avut o întrevedere la Galaţi cu liderul Partidului Democrat Liberal din România, Vasile Blaga, şi cu candidaţii PDL la alegerile europarlamentare din 25 curent. Ulterior, liberal-democratul din Republica Moldova a avut întâlniri cu oameni de afaceri din Galaţi, cu tinerii basarabeni care-şi fac studiile în acest oraş şi cu reprezentanţi ai presei.

Ion Butmalai este un susţinător al campaniei democrat-liberalilor, iar între cele două partide există şi un acord de colaborare politică şi electorală. În discuţia cu colegii români, parlamentarul a vorbit despre activitatea politică, despre proiectele de dezvoltare a mediului de afaceri, dar şi despre rolul Strategiei Dunării lansată de UE.

“Această strategie are o mare importanţă pentru creşterea economică şi crearea de locuri de muncă, mai ales pentru tineri, pentru echilibrarea dezvoltării economice cu ecologia şi gestionarea riscurilor de mediu. Iar finanţarea proiectelor pentru Strategia Dunării, în viitorul cadru de finanţare europeană 2014–2020, se va putea realiza prin implicarea directă a reprezentanţilor României în Parlamentul European”, a declarat Ion Butmalai.

Ulterior, parlamentarul de la Chişinău a luat parte la conferinţa de presă cu participarea candidaţilor PDL pentru Parlamentul de la Bruxelles, Teodor Stolojan şi Traian Ungureanu, secretarul general al PDL Gheorghe Flutur, deputatul Mircea Toader şi preşedintele Organizaţiei PDL Galaţi Doru Resmeriţă. În cadrul conferinţei deputatul PLDM a adus sincere mulţumiri României şi în mod special europarlamentarilor PDL care au avut un aport considerabil în obţinerea regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova.

“Liberalizarea regimului de vize reprezintă un pas foarte important în parcursul european al ţării noastre, pentru care prioritatea numărul unu rămâne integrarea în Uniunea Europeană. Mizăm în continuare pe susţinerea europarlamentarilor români pentru ca Republica Moldova să semneze fără probleme Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană care include şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător, fapt ce va reduce barierele în comerţul între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, contribuind astfel la creşterea economiei noastre”, a mai spus deputatul PLDM Ion Butmalai.

Sursa: www.pldm.md

AMLD din Chişinău a sărbătorit Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali Vlad Filat şi Valeriu Streleţ s-au întâlnit cu studenţii de la Universitatea Agrară