Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Cetăţenii au nevoie de sentimentul de securitate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 17 mai, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la ceremonia oficială de lansare a examenului pentru obţinerea dreptului de a purta bereta neagră de către 56 de tineri angajaţi recent în Brigada cu Destinaţie Specială “Fulger” din cadrul Ministerului de Interne.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a urat succes tinerilor şi le-a dorit multă sănătate şi realizări frumoase.

“Ca orice cetăţean al Republicii Moldova, am nevoie de sentimentul de securitate. Vă mulţumesc pentru serviciul pe care îl duceţi, ştiu că nu este unul uşor şi din acest considerent vă sunt recunoscător că aţi ales să serviţi ţării şi cetăţenilor. Vă urez succes pentru perioada de viitor”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, ministrul de interne, Dorin Recean, a menţionat că prin acest examen tinerii îşi vor demonstra capacităţile, eficienţa musculară, dar şi inteligenţa.

“Sunteţi linia întâi de apărare şi intervenţie în cazurile necesare. Din acest motiv, toată lumea mizează pe pregătirea dumneavoastră. În ultimul timp, provocările se multiplică şi devin tot mai complexe în regiune şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne asigurăm că luăm decizii corecte, inteligente, iar în caz de necesitate — să intervenim”, a spus ministrul de Interne.

Şeful Brigăzii cu Destinaţie Specială “Fulger”, Ion Ţurcan, a menţionat că examenul pentru Bereta Neagră este unul dificil, dar obligatoriu pentru toţi angajaţii subdiviziunii, deoarece astfel se pot aprecia capacităţile de luptă ale fiecărui colaborator, starea lui fizică, psihică, morală.

“Deprinderile obţinute în cadrul acestor exerciţii vor contribui la ridicarea nivelului pregătirii individuale a tuturor colaborator din subdiviziunile MAI în eliberarea ostaticilor, reţinerea infractorilor înarmaţi, în situaţii excepţionale, în asigurarea ordinii publice, în lupta cu avariile de proporţii, în acordarea ajutorului la menţinerea ordinii legale”, a spus Ion Ţurcan.

Pentru a obţine mult râvnita beretă neagră, pe parcursul zilei, candidaţii vor alerga zeci de kilometri şi vor fugi prin mlaştină, vor trage la ţintă, vor lupta corp la corp cu colegi experimentaţi şi vor demonstra că pot reţine un infractor.

Bereta neagră este semnul distinctiv şi totodată acel simbol al bărbăţiei şi profesionalismului, care îl caracterizează pe oricare colaborator al subdiviziunii. Acest simbol al subdiviziunilor cu destinaţie specială are drept scop cultivarea la noii angajaţi ai unităţii a modelului de adevăraţi patrioţi, devotaţi faţă de neam şi ţară, un scut de nădejde în apărarea suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a statului.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a lansat un Apel la responsabilitate şi respect pentru ţară Vlad Filat — în vizită în SUA