Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liberal-democratul Valeriu Ghileţchi a făcut două propuneri Comitetului Permanent al APCE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă a APCE, participă la Baku la şedinţa Biroului şi Comitetului Permanent al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în contextul preşedinţiei azere (14 mai — 13 noiembrie 2014).

Din componenţa Comitetului Permanent, care îşi desfăşoară activitatea în numele Adunării Parlamentare în perioada dintre sesiuni, fac parte preşedintele şi vicepreşedinţii înaltului for, preşedinţii grupurilor politice şi ai comisiilor parlamentare, şefii delegaţiilor naţionale.

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, a prezentat în faţa Comitetului Permanent un raport întitulat “Combaterea violenţei sexuale asupra copiilor: spre un sfârşit de succes al campaniei «Unul din cinci»”.

Raportul a scos în evidenţă succesele campaniei “Unul din cinci” de combatere a violenţei sexuale asupra copiilor, printre care ratificarea în 31 de state membre şi non-membre UE a Convenţiei Lanzarote, o reuşită fără precedent. De asemenea, a fost menţionat faptul că în prezent, în 20 de ţări au loc campanii de sensibilizare a opiniei publice şi de modificare a politicilor în acest domeniu.

“În timp ce Consiliul Europei, pe bună dreptate, se poate mândri cu rezultatele obţinute în peste trei ani de campanie intensă, datorită unificării eforturilor şi susţinerii din partea multiplelor părţi interesate, scopurile campaniei «Unul din cinci» urmează încă a fi realizate: va mai fi o semnare şi 16 ratificări a Convenţiei Lanzarote. Din păcate, timpul nu ne este prieten. Din acest motiv, am două propuneri cheie”, a declarat Valeriu Ghileţchi. Libera-democratul a solicitat ca APCE să recomande Comitetului de Miniştri să prelungească campania “Unul din cinci” pentru un an, până în noiembrie 2015 ca beneficiile acesteia să fie maxime.

De asemenea, deputatul PLDM a propus ca APCE să recomande Comitetului de Miniştri să instituie, preferabil după consultarea Uniunii Europene şi a UNICEF-ului, Ziua Europeană de combatere a violenţei sexuale asupra copiilor, pentru a asigura continuitatea campaniei.

Valeriu Ghileţchi este de părere că, dacă Adunarea Parlamentară şi Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei vor ţine cont de recomandările propuse, campania pentru combaterea violenţei sexuale asupra copiilor “Unul din cinci” va fi printre cele mai de succes campanii iniţiate de către această organizaţie până în prezent.

Sursa: www.pldm.md

Academia Succesului — la Colegiul Pedagogic “Gheorghe Asachi” SUA vor ajuta Moldova să reziste presiunilor şi riscurilor de securitate