Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

MCC va analiza posibilitatea continuării programului COMPACT

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 mai 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Problema securităţii naţionale a Republicii Moldova este indispensabilă de cea a securităţii energetice. În acest sens, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a promovat intens în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu oficiali de la Casa Albă, din Departamentul de stat, Congresul SUA, cu partenerii de dezvoltare necesitatea asigurării independenţei energetice a Republicii Moldova.

La întâlnirea de lucru cu Kamran Khan, vicepreşedintele pentru Operaţiuni în cadrul programului COMPACT al Corporaţiei “Provocările Mileniului” (MCC), Vlad Filat a subliniat importanţa continuării acestuia în domeniul energetic.

“Implementarea fazei a doua a proiectului COMPACT este o necesitate vitală pentru Republica Moldova. Pentru noi este crucial să construim alte 70 de km de gazoduct, precum şi o staţie de pompare şi compresiune pentru gazele naturale pe direcţia gazoductului Iaşi-Ungheni. Aceste investiţii vor face posibilă conectarea întregii ţări la o noua sursă de gaze, ceea ce va asigura independenţa energetică a Republicii Moldova”, a menţionat Vlad Filat.

Kamran Khan a remarcat, la rândul său, că Moldova a demonstrat că este un partener de nădejde şi implementează cu succes programul COMPACT. În noile circumstanţe generate de criza ucraineană şi comportamentul Federaţiei Ruse, asigurarea independenţei energetice a Republicii Moldova este o chestiune strategică. În acest sens, MCC va aborda cu toată seriozitatea solicitarea din partea Republicii Moldova, a menţionat Kamran Khan.

Sursa: www.pldm.md

Cecilia Malmstrom: Deciziile luate cu participarea femeilor sunt mult mai bune TLDM Ialoveni învaţă despre liderii politici la nivel local