Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM — la discuţii cu delegaţia Congresului SUA

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, s-a întâlnit cu senatorii americani Jim Inhofe, Jeff Sessions, Deb Fischer, Tim Scott şi John Barrasso. Delegaţia Congresului SUA a vizitat azi Republica Moldova în cadrul unui turneu regional.

La întrevedere au fost abordate subiecte privind intensificarea dialogului cu partenerii americani în probleme de asigurare a securităţii naţionale, implicit a securităţii energetice, de realizare a parcursului european al Republicii Moldova, de intensificare a dialogului moldo-american pe multiple planuri.

Vlad Filat a exprimat gratitudine pentru sprijinul politic oferit de SUA în procesul de implementare a reformelor, de democratizare şi modernizare a societăţii, exprimându-şi convingerea că Republica Moldova va rămâne şi în continuare pe agenda priorităţilor externe ale SUA. În acest sens, liderul PLDM a accentuat că Moldova mizează pe sprijinul SUA în eforturile de consolidare a securităţii energetice a ţării noastre, una din priorităţile de bază fiind diversificarea surselor şi resurselor energetice. În context, Vlad Filat a subliniat importanţa includerii Republicii Moldova ca ţară beneficiară pentru cel de-al doilea Program Compact al Corporaţiei “Provocările Mileniului”.

Oficialii americani au reconfirmat sprijinul univoc al SUA vizavi de transformările democratice, economice şi sociale în Republica Moldova, în contextul avansării ţării noastre pe calea integrării europene.

La întrevederea cu senatorii SUA au participat şi reprezentanţii Coaliţiei de guvernare, Dumitru Diacov (PD) şi Ion Hadârcă (PLR).

Amintim că preşedintele PLDM, Vlad Filat, a efectuat, săptămâna trecută, un turneu politic în SUA, unde a pledat cauza Republicii Moldova în noul context geopolitic regional.

Sursa: www.pldm.md

La Ocniţa a fost creată AMFLD Vlad Filat: Ucraina a ales vectorul European