Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a organizat un şir de acţiuni consacrate Zilei Internaţionale a Copilului

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

De Ziua Internaţională a Copilului, în toate sectoarele municipiului Chişinău, dar şi în localităţile din republică, Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat diferite acţiuni consacrate copiilor. La Chişinău, manifestaţia a purtat genericul “În Lumea Copilăriei”.

De o adevărată sărbătoare au avut parte micuţii din sectorul Ciocana, care au avut posibilitatea să picteze pe asfalt, să cânte, să danseze şi să se distreze împreună cu animatori profesionişti.

Pe parcursul zilei, micuţii au beneficiat gratuit de bomboane, suc, pop-corn şi îngheţată.

Atmosfera a fost întreţinută de interpreţi, dansatori, instrumentişti, dar şi de micile vedete care au oferit publicului un spectacol de excepţie.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mers personal să-i felicite pe micuţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

“Am petrecut această zi alături de copii, cu multe zâmbete şi voie bună. Sincere felicitări tuturor copiilor din Republica Moldova, le doresc să aibă o copilărie frumoasă, fără griji, cu peripeţii şi multă dragoste. Bucuraţi-vă de aceste clipe şi trăiţi-le la maxim. Voi sunteţi cea mai mare valoare pe care o are ţara noastră”, a spus Vlad Filat.

În sectorul Botanica, pentru copii a cântat orchestra Colegiului de Muzică Ştefan Neaga din Chişinău. De asemenea, micuţii au fost antrenaţi în diferite concursuri: confecţionarea de origami, desen pe asfalt, picturi pe faţă etc. Copiii au fost răsplătiţi pentru participare cu îngheţată, cadouri şi multă dispoziţie bună.

În sectorul Centru sărbătoarea copiilor s-a desfăşurat scuarul Liceului “Gh. Asachi”. Micuţii au avut şansa de a “intra” în pielea unor personaje mult îndrăgite din desene animate sau poveşti. Mai apoi, atât copiii, cât şi cei maturi au dansat, s-au distrat, atmosfera fiind menţinută de tinere talente. Liliana Palihovici, preşedinta Organizaţiei de Femei, prezentă la eveniment, i-a felicitat pe eroii zilei, dorindu-le o copilărie fără griji, încărcată de emoţii pozitive, iar părinţilor — putere de a-i creşte şi a le oferi un viitor sănătos, fericit şi plin de succese.

Şi în sectorul Buiucani au fost organizate acţiuni teatralizate pentru copii, iar preşedinta Organizaţiei Teritoriale a PLDM, Lucia Spoială, le-a dorit micuţilor să trăiască clipele minunate ale copilăriei la maximă intensitate. La fel, Natalia Şaragov, preşedinta Organizaţiei de Femei din sector a menţionat că cei maturi au ce învăţa de la copii. “Un copil poate oricând să înveţe un matur trei lucruri: cum să fie mulţumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată şi cum să ceară cu insistenţă ceea ce îşi doreşte”.

În sectorul Râşcani, împreună cu copiii s-a distrat şi echipa PLDM. Micuţii, ghidaţi de doi animatori profesionişti, au desenat pe asfalt, au dansat, s-au întrecut în a spune poezii, da şi au improvizat mai multe concursuri sportive.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc participă la sesiunea AP NATO Concert de binefacere organizat de AMFLD