Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Concert de binefacere organizat de AMFLD

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 iunie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 2 iunie, Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Liberal Democraţi (AMFLD) din mun. Chişinău a organizat un concert de binefacere cu genericul “Lecţia de Bunătate” în susţinerea Inei Hangan, ce se confruntă cu complicaţii grave ale unei maladii severe. Colegi de serviciu, dar şi oameni cu suflet mare au venit la Filarmonica Naţională “Serghei Luchevici” să o susţină pe Ina Hangan.

La acţiunea de caritate a fost prezent şi preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a transmis un mesaj de şi a mulţumit organizatorilor pentru această iniţiativă.

“De multe ori, noi ne consumăm în a căuta motive şi scuze pentru a nu-i ajuta pe cei din jurul nostru. Din experienţă proprie, însă, ştiu că, dacă poţi face un bine, atunci implică-te şi ajută-i pe cei în suferinţă. Pentru că aceşti oameni ne dau o lecţie de viaţă nemaipomenită. Ei înfruntă cu stoicism greutăţile şi problemele de sănătate şi preţuiesc fiecare clipă trăită alături de colegi, de rude, de familie. Sper că acţiunea de astăzi va fi de ajutor pentru Ina Hangan, dar şi un exemplu pentru acţiuni similare care, sper, vor fi din ce în ce mai multe”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a venit şi cu un suport financiar pentru tratamentul Inei Hangan.

La rândul său, Ina Hangan, care este asistenta medicului epidemiolog al Centrului de Sănătate Publică din mun. Chişinău, a mulţumit tuturor celor care i-au sărit în ajutor şi a menţionat că speră să se reîntoarcă, cât de curând, la serviciu.

“Vă mulţumesc că îmi sunteţi alături în aceste momente grele şi vreau să exprim cuvinte de mulţumire organizatorului acestui concert, colegilor mei, dar şi mamei mele care permanent îmi este alături. Vă îndemn să aveţi grijă de cei apropiaţi şi păstraţi-vă sănătatea”, a spus Ina Hangan.

Iniţiatoarea concertului, medicul-şef al Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chişinău, Luminiţa Suveică, a menţionat că nu este prima colaborare a artiştilor şi medicilor liberal-democraţi.

“Asemenea acţiuni de binefacere sunt valoroase. Artişti şi medici urcă pe scenă pentru un scop nobil, de a susţine financiar, psihologic şi emoţional persoane care luptă împotriva unor afecţiuni severe”, a spus Luminiţa Suveică.

Toţi banii acumulaţi din vânzarea biletelor au fost donaţi Inei Hangan, care are nevoie de un tratament specializat de lungă durată.

La concertul de binefacere au evoluat interpreţii: Mariana Şura, Ion Suruceanu, Carolina Prepeliţă, Anatol Mârzenco, Alexandru Vdovicenco etc.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a organizat un şir de acţiuni consacrate Zilei Internaţionale a Copilului Evenimentul de caritate “Copii cuminţi cu vedete părinţi” ajuns la ediţia IV-a