Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Satul Hansca are un Oficiu de sănătate nou

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În satul Hansca din raionul Ialoveni a fost dat în exploatare un Oficiu de sănătate modern, care va deservi peste o mie de oameni. Inaugurarea instituţiei medicale a avut loc, pe data de 3 iunie, când satul îşi sărbătoreşte hramul. La inaugurarea instituţiei medicale au fost prezenţi preşedintele PLDM, Vlad Filat, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, deputaţii Anatolie Dimitriu şi Angel Agache, primari şi consilieri liberal-democraţi.

Liderul PLDM a felicitat cetăţenii cu ocazia hramului satului, dar şi a inaugurării Oficiului de sănătate şi le-a urat mult succes pentru perioada de viitor.

“Am venit să fiu împreună cu voi în această zi. Sfinţii Constantin şi Elena — ocrotitorii satului — să vă îndrume şi să vă aibă în pază. Vă îndemn să continuaţi să faceţi lucruri frumoase pentru sat. Eu sunt sigur că împreună vom reuşi să ne rezolvăm problemele şi să trăim bine în ţara noastră. Pentru aceasta trebuie să muncim, să fim uniţi, să avem credinţă şi totul va fi bine”, a spus Vlad Filat.

Cu ocazia hramului localităţii, dar şi a inaugurării instituţiei medicale, deputatul Anatolie Dimitriu a donat câteva camere de supraveghere video, care urmează a fi instalate pe strada centrală, pentru a monitoriza şi a asigura ordinea publică.

Primarul Elena Moşneguţu a menţionat că Oficiul de sănătate este asigurat cu echipament medical şi instrumentar necesar ce corespunde normelor minime de dotare, conform funcţiei şi volumului asistenţei medicale primare acordate.

“Edificiul Oficiului de sănătate Hansca a fost reparat timp de un an de zile cu suportul organizaţiei ICCO Olanda. Pentru efectuarea lucrărilor s-au cheltuit 280 mii lei. Oficiul a fost dotat cu mobilier procurat în anul 2013 în sumă de circa 12 mii lei din sursele Centrului de sănătate Costeşti”, a spus Elena Moşneguţu.

Tot la 3 iunie, preşedintele PLDM a asistat la sfinţirea fântânii care se află pe teritoriul bisericii din sat. Pentru a finisa lucrările de reparaţie la lăcaşul sfânt, liderul PLDM a donat 100 de mii de lei.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la lansarea Festivalului Naţional de Folclor “Nicolae Glib” PLDM — cel mai influent partid al lunii mai