Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a apreciat prestaţia colaboratorilor organelor de forţă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 6 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a asistat la exerciţiile tactice privind asigurarea şi restabilirea ordinii publice în cazul declanşării dezordinilor în masă “Ordine şi Siguranţă 2014”. Aplicaţiile au fost organizate de Ministerul Afacerilor Interne, la ele fiind antrenate toate subdiviziunile de forţă ale instituţiei şi o subdiviziune a Ministerului Justiţiei.

La eveniment au mai fost prezenţi prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, ministrul de Interne, Dorin Recean, ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, şeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice etc.

Vlad Filat a urmărit desfăşurarea aplicaţiilor în cadrul cărora colaboratorii ministerului de Interne au simulat neutralizarea infractorilor înarmaţi, contracararea tentativelor de trecere ilegală a frontierei de stat, eliberarea ostaticilor şi salvarea sinistraţilor din interiorul unei clădiri, în care a avut loc o explozie.

De asemenea, oficialii au putut urmări aplicaţii demonstrative privind asigurarea ordinii publice în cadrul întrunirilor şi exerciţii de asigurare şi restabilire a ordinii publice în cazul declanşării dezordinilor în masă în timpul întrunirilor.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a urmărit cu atenţie aplicaţiile, iar apoi a discutat cu poliţiştii antrenaţi în executarea exerciţiilor, urându-le succes şi tărie de caracter pentru a-şi exercita meseria la cel mai înalt nivel.

“Republica Moldova are nevoie de colaboratori ai organelor de forţă bine pregătiţi şi gata oricând să intervină prompt în caz de necesitate. Cetăţenii au nevoie să ştie că sunt în siguranţă şi sunt protejaţi. Astăzi, în timpul exerciţiilor, am văzut adevăraţi profesionişti”, a spus Vlad Filat.

Evenimentul s-a desfăşurat pe teritoriul Bazei militare din apropierea localităţii Beriozca, raionul Criuleni.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici către tineri: Fiţi activi şi implicaţi-vă în iniţiative sociale TLDM Hânceşti şi-a ales conducerea