Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Instruire în domeniul liderismului politic pentru femeile liberal-democrate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 7 Iunie, Organizaţia de Femei al Partidului Liberal Democrat, în parteneriat cu Fundaţia germană Konrad Adennauer, a instruit 80 de femei în domeniul liderismului politic. La curs au participat femeile preşedinţi ai organizaţiilor primare de pe lângă secţiile de votare din cadrul organizaţiilor de sector din municipiul Chişinău.

La deschiderea cursului de instruire a participat Liliana Palihovici, preşedinta Organizaţiei de Femei a PLDM, şi Sven-Joachim Irmer, directorul fundaţiei KAS pentru România şi Republica Moldova.

Liliana Palihovici a menţionat importanţa instruirilor în domeniul comunicării politice eficiente şi a îndemnat doamnele să fie active şi să formuleze mai multe întrebări de interes politic şi social.

“Una din priorităţile Organizaţiei de Femei este să creştem potenţialul de lider al femeilor din toată ţara. Acest lucru se poate întâmpla doar atunci când femeile pot formula coerent mesaje şi le pot transmite publicului larg.”

Sven-Joachim Irmer a transmis un mesaj de salut doamnelor liberal democrate şi a asigurat că fundaţia va susţine plenar toate iniţiativele care contribuie la dezvoltarea democraţiei în R. Moldova. Sven-Joachim Irmer a declarat că femeile sunt o resursă importantă pentru activitatea unui partid politic şi a menţionat că Organizaţia de Femei a PLDM trebuie să pună un accent deosebit, în continuare, pe instruirile în domeniul comunicării politice pentru a face faţă presiunilor din societate şi nesiguranţei cetăţenilor.

Formatorul de opinie, Vlad Darie, a pus accentul de sloganele partidelor, pe discurs şi tipurile de alegători. “Nu poţi construi un mesaj fără a ţine cont de valorile şi priorităţile cetăţeanului”, a spus Darie.

Victor Roşca, secretarul general al PLDM a reiterat importanţa procesului de microsectorizare, menţionând faptul că un partid trebuie să reprezinte interesele largi ale cetăţenilor. De asemenea, în calitate de formatori vorbitori au fost prezenţi politologul Mihai Cernenco şi vicepreşedintele partidului, Vadim Pistrinciuc.

Sursa: www.pldm.md

TLDM Hânceşti şi-a ales conducerea Donezi sânge — salvezi vieţi