Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Academia de Poliţie a lansat o nouă promoţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 iunie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la ceremonia de înmânare a diplomelor pentru absolvenţii Facultăţii Ştiinţe Poliţieneşti a Academiei “Ştefan cel Mare” din Chişinău.

Vlad Filat a felicitat absolvenţii şi a declarat că unul dintre obiectivele principale ale colaboratorilor de poliţie constă în restabilirea încrederii oamenilor în instituţiile statului şi de a construi un viitor mai bun pentru Republica Moldova.

“Privesc cu mare încredere în viitor pentru că avem oameni de calitate, care au făcut faţă tuturor provocărilor şi greutăţilor. În sfârşit, Moldova are în faţă un scop tangibil ce ţine de viitorul nostru european. Acest viitor urmează să ofere fiecărui cetăţean din ţara noastră drepturi şi libertăţi garantate şi bunăstare. Mai avem să muncim foarte mult, să implementăm reforme, dar şi să ne propunem alte scopuri pe care să le realizăm. Avem deja experienţa necesară şi parteneri de nădejde care ne susţin”, a spus Filat.

Liderul PLDM a transmis mulţumiri corpului profesoral şi părinţilor pentru că au educat tineri curajoşi, gata să îmbrăţişeze o profesie plină de riscuri, dar care îţi oferă marea onoare de a servi ţara şi poporul.

La ceremonie a fost prezent ministrul de Interne, Dorin Recean, care a menţionat că reformele din cadrul MAI nu sunt simple şi nici uşoare.

“De aici încolo aveţi mult de muncit, aveţi o responsabilitate enormă — să asiguraţi securitatea fiecărui cetăţean şi să promovaţi ideea integrării europene. De asemenea, avem nevoie să consolidăm capacitatea Academiei pentru a deveni acea instituţie de instruire de elită, fără de care o carieră în cadrul MAI nu ar fi posibilă”, a spus Recean.

Ministrul de Interne a mulţumit liderului PLDM pentru efortul constant de susţinere a reformei în cadrul MAI.

Rectorul Academiei “Ştefan cel Mare”, colonel de poliţie Simion Carp i-a îndemnat pe absolvenţi să nu uite că au depus jurământ de credinţă patriei şi poporului, să ţină minte lecţiile învăţate la Academie.

“Aţi dovedit că aveţi cunoştinţele şi capacitatea profesională necesară pentru realizarea oricărei sarcini, în contextul combaterii infracţionalităţii şi menţinerii ordinii publice. Aşteptăm să le aplicaţi în munca de zi cu zi”, a spus Carp.

În anul curent au absolvit Academia “Ştefan cel Mare” 188 de poliţişti. Tradiţional, după ce şi-au luat diplomele, absolvenţii au depus flori la bustul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Sursa: www.pldm.md

S-au lansat aplicările pentru cea de-a treia ediţie a Academiei Politice Vlad Filat — invitat la Şcoala de Studii Europene a TLDM