Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — invitat la Şcoala de Studii Europene a TLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 iunie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 12 iunie, Vlad Filat, preşedintele PLDM, a fost invitatul Şcolii de Studii Europene a TLDM, ediţia a II-a. În cadrul evenimentului, Vlad Filat a vorbit participanţilor despre procesul de integrare europeană, începând cu prima vizită la Bruxelles, până la obţinerea regimului liberalizat de vize şi semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

“Îmi aduc aminte de prima şedinţă de guvern. Atunci, am abrogat Hotărârea de Guvern, prin care cetăţenilor europeni, din România, li s-a impus regim de vize cu Republica Moldova, astfel şi izolarea Republicii Moldova. Tot atunci am decis să facem prima vizită oficială la Bruxelles, care a şi marcat începutul parcursului nostru european”, a declarat Vlad Filat la începutul întâlnirii.

De asemenea, s-a discutat despre beneficiile aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre paşii următori pe care îi va întreprinde ţara noastră şi despre ce trebuie să facă tinerii pentru a ajuta la promovarea valorilor europene.

Cu privire la paşii următorii, Vlad Filat a declarat că “după semnarea Acordului de Asociere, vom continua să muncim. Ne dorim să obţinem statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană şi apoi să devenim ţară membă a UE”.

Şcoala de Studii Europene se desfăşoară în cadrul programului “Agenda Europeană 2014”, o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Academia de Poliţie a lansat o nouă promoţie Preşedintele PLDM a avut o întrevedere cu Jose Manuel Barroso