Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Alexandru Cimbriciuc a participat la seminarul organizat de Adunarea Parlamentară NATO

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele delegaţiei Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară NATO, Alexandru Cimbriciuc, a participat, în perioada 16–18 iunie 2014, la cel de-al 86-lea Seminar Rose-Roth, care s-a desfăşurat la Baku, Azerbaidjan. Reuniunea a fost organizată de Adunarea Parlamentară NATO în cooperare cu Adunarea Naţională a Republicii Azerbaidjan.

La seminar au participat reprezentanţi ai organizaţiilor şi instituţiilor internaţionale, experţi, reprezentanţi ai mediului academic care au discutat despre priorităţile externe şi reformele în sectorul de securitate în regiunea Caucazului şi a Mării Caspice.

Totodată, au fost abordate şi subiecte care ţin de continuarea cooperării pe platforma Parteneriatului Estic, precum şi necesitatea de a se oferi sprijin în calea democratizării şi perspective ferme de aderare la Uniunea Europeană a ţărilor membre ale Parteneriatului Estic.

Alexandru Cimbriciuc a avut o discuţie privată cu preşedintele AP NATO, Hugh Bayley, la care oficialul şi-a reconfirmat intenţia de a vizita, pe data de 23 iulie, Republica Moldova, în cadrul unei deplasări regionale (Moldova, Georgia, Ucraina), pe care o va efectua împreună cu doi vicepreşedinţi.

Sursa: www.pldm.md

La Căuşeni au fost comemoraţi eroii războiului de pe Nistru Concert de binefacere organizat de AMFLD din Chişinău