Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

A fost lansată cea de a III-a ediţie a Academiei Politice

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Joi, 26 iunie, la Chişinău, a fost lansată cea de a III-a ediţie a Academiei Politice, proiect realizat de Tineretul Liberal Democrat din Moldova şi Fundaţia Konrad Adenauer.

La deschiderea oficială a ediţiei, la care participă 40 de tineri, au fost prezenţi deputaţii PLDM, Valeriu Streleţ şi George Mocanu, dar şi şeful staff-ului electoral, Ştefan Creangă.

În deschiderea ediţiei, preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Andrei Spînu, a menţionat importanţa implicării tinerilor în politică.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a îndemnat participanţii înscrişi la Academia Politică să fie activi şi să înveţe cât mai multe lucruri noi pe care ulterior le vor aplica în activitatea desfăşurată.

“Studiile sunt importante, dar la fel de mult contează şi implicarea. Din experienţă personală pot spune că, odată aruncat în vâltoarea vieţii, eşti forţat să găseşti cele mai optime soluţii. Mie aşa mi s-a întâmplat atât în afaceri, cât şi în politică”, a mărturisit Valeriu Streleţ.

Totodată, liberal-democratul a încurajat tinerii să aplice cunoştinţele acumulate în activităţi care au ca obiectiv ajutarea oamenilor.

“Mulţi au diplome, puţini însă au curajul şi fermitatea de a fi actori politici şi a contribui constant la edificarea unei societăţi mai dezvoltate, oferind atenţie şi grijă oamenilor. Un exemplu este preşedintele partidului PLDM, Vlad Filat, care şi acum, în pofida faptului că nu deţine o anumită funcţie în instituţiile statului, cutreieră ţara în lung şi în lat, organizând diferite acţiuni de susţinere şi de modernizare a societăţii”, a declarat Valeriu Streleţ.

Parlamentarul George Mocanu, iniţiatorul Academiei Politice, a menţionat că-şi doreşte ca acest proiect să devină una din cele mai mari şcoli politice din Republica Moldova.

“Speranţa mea legată de Academia Politică este ca aceasta să genereze oameni motivaţi şi fiecare să-şi înţeleagă rolul în Republica Moldova. Lucrurile nu se întâmplă de la sine, ci doar atunci când există o masă critică care le mişcă în direcţia corectă”, a spus George Mocanu.

Academia Politică a fost lansată în 2012 de Tineretul Liberal Democrat din Moldova şi oferă tinerilor care doresc să se implice în politică instruirea necesară şi mediul în care să se afirme.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici a avut o întrevedere cu preşedintele APCE PLDM salută desemnarea lui Jeane-Claude Juncker în calitate de candidat la preşedinţia Comisiei Europene