Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Moldovenii din Italia salută semnarea Acordului de Asociere

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Membrii şi susţinătorii PLDM din Italia şi-au dat întâlnire, la 28 şi 29 iunie, la Verona, pentru a-şi exprima susţinerea cursului de integrare europeană şi a sărbători semnarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb cu Uniunea Europeană. Reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Bologna, Padova, Venezia, Modena, Trento şi alte câteva oraşe din nordul Italiei au sosit la Verona, unde au discutat cu ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, despre cele mai arzătoare probleme ale conaţionalilor noştri, despre agenda europeană a Republicii Moldova şi avantajele semnării celor două acorduri, dar şi despre paşii ce urmează a fi parcurşi în continuare pentru implementarea prevederilor lor.

Oleg Efrim a transmis moldovenilor din diasporă salutări din partea preşedintelui PLDM, Vlad Filat, şi felicitări pentru semnarea Acordului de Asociere, menţionând că ziua de 27 iunie înseamnă un nou început pentru Republica Moldova. Acest acord deschide noi orizonturi, oferă oportunităţi mai bune pentru dezvoltarea economică şi socială, acces la cea mai mare piaţă din lume pentru produsele şi mărfurile moldoveneşti.

Printre subiectele abordate pe parcursul întâlnirii au fost cele legate de situaţia politică internă din ţară, crearea locurilor de muncă, reformele în educaţie, justiţie, atragerea investiţiilor, protecţia socială a lucrătorilor migranţi, etc.

De asemenea, Efrim le-a vorbit susţinătorilor PLDM despre Planul 2020, lansat recent, şi despre cei patru mari piloni pe care se bazează: educaţie de calitate, noi locuri de muncă, un viitor european, edificarea unui stat de drept fără corupţie. Acest plan oferă o viziune clară pentru dezvoltarea şi modernizarea ţării, având drept obiectiv major ca, până în 2017, Moldova să devină ţară-candidat la aderare, iar în 2020 — stat membru al UE.

Moldovenii din diasporă şi-au declarat susţinerea totală pentru procesul de modernizare a ţării şi pentru Planul 2020 al PLDM şi au menţionat că este foarte importantă continuarea reformelor începute şi a cursului pro-european al ţării.

Un alt eveniment de amploare, care a durat circa patru ore, s-a desfăşurat în Piazza Bra, din inima Veronei. Pentru cei peste 1000 de reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti au evoluat Ian Raiburg, Doina Sulac şi alţi interpreţi.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu Carl Bildt PLDM a comemorat 510 ani de la moartea lui Ştefan cel Mare şi Sfânt