Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu Carl Bildt

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 29 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei, Carl Bildt, care se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova. La întâlnire a participat şi ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman, dar şi liderii Coaliţiei Pro-Europene.

Subiectele puse în discuţie au vizat semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, liberalizarea regimului de vize, precum şi perspectiva europeană a Republicii Moldova.

Vlad Filat a mulţumit oficialului suedez pentru suportul constant pe care îl oferă Republicii Moldova în parcursul său european şi pentru încrederea pe care o manifestă pentru ţara noastră.

“Pentru Republica Moldova, Carl Bildt este o persoană care a contribuit enorm în procesul de integrare europeană a ţării. Anume cu suportul dumnealui, în ianuarie 2010, în cadrul preşedinţiei rotative a Suediei, am lansat negocierile în vederea semnării Acordului de Asociere. Suedia este extrem de importantă pentru Republica Moldova, nu e vorba numai despre sprijinul în procesul nostru de integrare europeană, dar şi de asistenţa enormă care este asigurată de această ţară pentru dezvoltarea RM”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a menţionat că autorităţile vor depune efort maxim pentru a implementa prevederile Acordului de Asociere, întrucât aceasta înseamnă instituţii funcţionale, economie puternică, investiţii suficiente, locuri de muncă bine plătite, un trai mai bun pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Suediei a felicitat Republica Moldova cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi a spus că sprijină reformele iniţiate de partidele aflate la guvernare.

“Foarte mulţi paşi au fost întreprinşi şi rezultate vizibile au fost înregistrate. Perspectiva europeană este valabilă, doar că urmează să vă onoraţi în continuare angajamentele asumate”, a spus oficialul în cadrul întrevederii.

Carl Bildt a menţionat că Suedia susţine parcursul european al Republicii Moldova şi va acorda tot suportul necesar pentru consolidarea valorilor democratice şi europene.

Menţionăm că, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Carl Bildt a spus că Suedia măreşte volumul de asistenţă socială până la 14 milioane de euro, anual. Banii vor fi oferiţi în perioada cuprinsă între 2014–2020.

Sursa: www.pldm.md

Declaraţia PLDM cu ocazia semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană Moldovenii din Italia salută semnarea Acordului de Asociere