Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a făcut bilanţul activităţii fracţiunii parlamentare a PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 28 iulie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a făcut bilanţul sesiunii de primăvară-vară a Legislativului, în cadrul unui briefing. Streleţ a menţionat cele mai importante proiecte de legi elaborate de liberal-democraţi.

“Sesiunea de primăvară-vară 2014 a fost una productivă. Deputaţii PLDM au înregistrat personal, sau împreună cu parlamentarii din cadrul altor fracţiuni 58 de iniţiative legislative. O bună parte din acestea sunt deja în vigoare şi produc efecte care pot fi sesizate de cetăţenii Republicii Moldova”, a spus Streleţ.

Dintre iniţiativele legislative cu impact major pentru cetăţeni, preşedintele fracţiunii PLDM a enumerat: instituirea mecanismului juridic de protejare a angajaţilor în cadrul întreprinderilor de stat şi/sau municipale care au intrat în proces de insolvabilitate; includerea obligatorie pe listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare şi locale a cel puţin 30% femei (adoptat în lectura I); acordarea statutului de municipiu pentru oraşele Cahul, Orhei, Soroca şi Ungheni (votat prima lectură); obligarea autorităţilor publice de a oferi anual locuri pentru stagii de practică cel puţin 10% din efectivul de personal, totodată includerea studenţilor şi absolvenţilor în lista beneficiarilor măsurilor active de stimulare a ocupării forţei de muncă; modificarea şi completarea Codului audiovizualului care presupune asigurarea transparenţei acţionariatului în mass-media, adoptarea Codului Educaţiei şi a Legii cu privire la Cinematografie, etc.

În acelaşi timp, Valeriu Streleţ a accentuat că unul dintre cele mai importante acte legislative examinate de Parlament de la adoptarea Constituţiei încoace este, fără îndoială, ratificarea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Totodată, Streleţ a subliniat şi câteva rateuri ale sesiunii curente, între care respingerea proiectului de lege cu privire la renunţarea parţială la imunitate a parlamentarilor, din cauza absenţei unor deputaţi şi împotrivirii opoziţiei din Legislativ.

La finele briefingului, Valeriu Streleţ şi-a exprimat speranţa că, atât în sesiunea ce urmează, cât şi în următorul mandat va fi examinat şi adoptat pachetul de acte legislative necesar pentru ca Republica Moldova să-şi atingă obiectivul major, cel de a fi parte a marii familii europene.

“Acest lucru înseamnă mai multe perspective pentru cetăţeni, un viitor asigurat, şi, totodată, o altă calitate a vieţii aici în ţară, la noi acasă. Pentru aceasta avem încă mult de muncit, însă prin eforturi şi cu responsabilitate putem face Europa aici acasă, prin implicarea tuturor”, a conchis Streleţ.

Sursa: www.pldm.md

Replica preşedintelui fracţiunii Valeriu Streleţ Vlad Filat a devenit cetăţean de onoare al com. Paşcani