Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a devenit cetăţean de onoare al com. Paşcani

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a devenit cetăţean de onoare al comunei Paşcani din raionul Hânceşti. Titlul onorific a fost acordat de autorităţile locale în semn de recunoştinţă “pentru contribuţii valoroase în prosperarea localităţii”.

Însemnele şi brevetele i-au fost înmânate de primarul localităţii, Nicolae Andronic, în cadrul ceremoniei de inaugurare a Casei de cultură din com. Paşcani.

Vlad Filat a menţionat că este onorat să primească acest titlu. “Este o responsabilitate pentru mine să primesc acest titlu. Vă promit că voi fi în continuare alături de cetăţenii din com. Paşcani şi voi susţine toate proiectele demarate. Sunt sigur că împreună, prin muncă, vom reuşi să facem lucruri bune şi frumoase pentru paşcăneni”, a spus Vlad Filat.

Amintim că Vlad Filat a mai fost declarat cetăţean de onoare al localităţilor Hădărăuţi, Ţarigrad, Cotul Morii şi or. Criuleni.

În comuna Paşcani a fost inaugurată Casa de Cultură

Astăzi, 2 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la inaugurarea Casei de Cultură din comuna Paşcani, raionul Hânceşti. Darea în exploatare a edificiului a avut loc chiar de hramul localităţii care a împlinit, azi, 460 de ani de la atestare. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac, primarul de Paşcani, Nicolae Andronic, dar şi alţi primari din raion etc.

Casa de Cultură a fost construită în anul 1971 şi până acum nu fusese reparată capital. Deoarece clădirea se ruina, autorităţile locale au elaborat proiectul ce prevedea renovarea Casei de Cultură şi au aplicat pentru obţinerea finanţării. La scurt timp, din bugetul de stat şi din cel al Consiliului Raional a fost alocată suma de 1, 5 milioane de lei pentru a fi efectuate lucrările de reparaţie.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat că renovarea Casei de Cultură este o demonstraţie clară că, atunci când comunitatea îşi propune scopuri şi munceşte, se pot face lucruri frumoase.

“Bogăţia cea mai mare a unei ţări sunt oamenii. Din acest considerent, în Republica Moldova se fac investiţii serioase pentru a crea condiţii decente de viaţă. Toate investiţiile sunt bune atunci când există oameni care să beneficieze de acestea. Eu, ca preşedinte al celui mai mare partid de orientare democratică de la guvernare, promit că PLDM va depune tot efortul pentru ca sursele financiare investite în satele din Moldova să fie şi mai mari. Această Casă de Cultură este un exemplu că împreună putem realiza lucruri frumoase. Forţa exemplului este cea mai puternică. Să continuăm să facem lucruri frumoase şi, astfel, vom ajunge cât mai curând să trăim într-o ţară prosperă şi europeană”, a spus Vlad Filat.

Vlad Filat a felicitat locuitorii din Paşcani şi cu ocazia hramului comunei, care a împlinit 460 de la atestare. De asemenea, preşedintele liberal-democrat a promis cetăţenilor că va dota Casa de Cultură cu tot echipamentul necesar pentru ca localnicii să poată desfăşura diferite activităţi. În acelaşi timp, Vlad Filat a dat asigurări că toţi copiii care activează acolo în ansamblul de joc vor avea haine naţionale noi.

La rândul său, primarul Nicolae Andronic a mulţumit liderului PLDM, dar şi preşedintelui raionului pentru eforturile depuse în vederea susţinerii proiectelor de dezvoltare a infrastructurii în comuna Paşcani. În semn de recunoştinţă, primarul i-a acordat preşedintelui PLDM titlul de cetăţean de onoare “pentru contribuţii valoroase în prosperarea localităţii”.

“O comună nu poate să existe dacă nu are o casă de cultură bine amenajată. Inaugurarea edificiului cultural este un eveniment aşteptat de mult timp de întreaga localitate. Aici, în acest loc luminos, frumos renovat, ne vom putea aduna cu diferite ocazii să discutăm şi să facem planuri pentru viitor. Comuna Paşcani se dezvoltă şi trebuie să continue în acelaşi ritm”, a spus Nicolae Andronic.

Prezent la eveniment, preşedintele raionului Hânceşti, Grigore Cobzac, a declarat că satul Paşcani este recunoscut în întreaga republică ca fiind unul cu tradiţii şi este o bucurie mare că există oameni care se ocupă de promovarea acestora.

“Modernizarea e indispensabilă fără cultură. Sunt mulţumit că banii publicii au ajuns la destinaţia necesară şi că edificiul cultural nu va fi pustiu niciodată. Vă asigur că proiectele demarate în raionul Hânceşti vor fi implementate cu aceeaşi viteză. Vom îmbunătăţi viaţa oamenilor de la sat. Cetăţeanul din zona rurală are aceleaşi drepturi ca şi cel din zona urbană. În Uniunea Europeană noi vom merge cu tradiţiile noastre naţionale”, a spus preşedintele raionului

Edificiul are o sală festivă cu o capacitate de 405 de locuri.

Tot astăzi, Vlad Filat a vizitat grădiniţa din comuna Paşcani care se află în aripa şcolii şi care urmează, până la 1 septembrie, să fie dată în exploatare, după renovarea capitală.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ a făcut bilanţul activităţii fracţiunii parlamentare a PLDM Satul Măgdăceşti are un nou Centru de Sănătate