Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Satul Măgdăceşti are un nou Centru de Sănătate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Un Centru de Sănătate pentru 10 mii de locuitori a fost inaugurat în satul Măgdăceşti, raionul Criuleni. Instituţia va desrvi şi oamenii din localităţile adiacente: Porumbeni, Paşcani, Drăsliceni, Ratuş şi Logăneşti. Edificiul a fost construit timp de un an, în cadrul Proiectului “Servicii în Sănătate şi Asistenţă Socială” cu suportul financiar al Băncii Mondiale. Costul total al lucrărilor este de 2,8 milioane de lei.

La darea în exploatare a Centrului de Sănătate a participat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a accentuat că acesta este rodul unui efort comun, care are la bază grija faţă de oameni.

“Eu sunt convins că, într-o perioadă scurtă, în Republica Moldova vom avea un sistem de ocrotire a sănătăţii performant, cu infrastructură şi echipament modern, cu personal medical pregătit şi suficient, iar în rezultat — servicii medicale de calitate aproape de oameni. Dorinţa şi scopul nostru este ca în fiecare localitate să fie reparate instituţiile medicale şi să fie create condiţiile necesare pentru ca medicii să presteze servicii de calitate. În prezent se fac investiţii majore şi în instituţiile medicale din centrele raionale, dar şi în cele de nivel republican. Trebuie să scoatem în evidenţă şi majorarea salariilor pentru cei care activează în medicină. De când am preluat guvernarea, ne-am propus scopuri clare, având ca priorităţi sănătatea, educaţia, asigurarea cu apă potabilă, adică tot ce înseamnă condiţii de viaţă mai bune pentru cetăţeni”, a spus Vlad Filat.

Directorul instituţiei, Nadejda Negura, a menţionat că asistenţa medicală în noul edificiu va fi acordată de către şapte medici de familie care au, în prezent, toate condiţiile pentru o activitate profesionistă şi competentă.

Primarul satului Măgdăceşti, Liuba Cojocaru, a menţionat că acum locuitorii vor avea un Centru de Sănătate nou, modern şi dotat cu toate cele necesare pentru ca medicii.

Preşedintele PLDM şi primarul satului au vizitat şi cantina socială, aflată în proces de construcţie.

Liuba Cojocaru l-a informat pe liderul liberal-democrat că proiectul a demarat cu suportul oamenilor de bună credinţă din sat. “Fiecare familie a venit cu o contribuţie de 300 de lei şi, desigur, cu braţe de muncă. Ne propunem că această cantină socială să fie un local de suflet pentru cei din familiile social-vulnerabile şi cu nevoi speciale”, a menţionat primarul de Măgdăceşti.

Vlad Filat a apreciat faptul că iniţiativa vine din partea comunităţii. “Mă bucur că în cazul dat este vorba despre mobilizarea oamenilor din sat şi sunt sigur că vom găsi formula necesară prin care, până la sfârşitul anului, să fie asigurate resursele financiare pentru a termina lucrările de construcţie. Noi vom reuşi să relansăm viaţa în satele din Republica Moldova, atunci când vom da dovadă de spirit comunitar activ, ca la Măgdăceşti, atunci când vom avea gospodari adevăraţi în fiecare localitate şi, desigur, la nivel de ţară”, a punctat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a devenit cetăţean de onoare al com. Paşcani PLDM — lider detaşat al TOP 10