Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM — lider detaşat al TOP 10

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

A fost făcut public TOP 10 cele mai influente partide politice ale lunii iulie 2014. La realizarea lui au participat 28 de experţi, care au apreciat partidele politice cu o notă de la 1 la 10.

Astfel, Partidul Liberal Democrat din Moldova a acumulat 225,3 puncte şi rămâne liderul detaşat al TOP 10.

Potrivit comentariului Institutului de Analiză şi Consultanţă Politică “POLITICON”, care a realizat topul, este puţin probabil ca până la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, PLDM să fie detronat de altă formaţiune în ierarhia partidelor politice din Republica Moldova.

Experţii au apreciat prestaţia partidelor politice în funcţie de influenţa reală asupra procesului politic; prezenţa în spaţiul informaţional; activismul organizaţiilor teritoriale ale formaţiunilor; capacitatea liderilor de a fi locomotive electorale pentru propriul partid.

Cât priveşte TOP cei mai influenţi 50 de politicieni ai lunii iulie 2014, pe primul loc se plasează prim-vicepreşedintele PLDM, prim-ministrul Iurie Leancă, cu 231,6 puncte. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a acumulat 214,3 puncte. Pe locul patru se situează ministrul de Externe şi al Integrării Europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman, cu 211,8 puncte, fiind urmată de de ministrul Educaţiei, Maia Sandu, cu 191,3 puncte.

Sursa: www.pldm.md

Satul Măgdăceşti are un nou Centru de Sănătate TLDM a lansat iniţiativa “Generaţia Europa” la Edineţ