Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în discuţii cu cetăţenii din Solonceni şi Meşeni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 22 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Rezina. Liderul liberal-democrat a avut o întrevedere cu cetăţenii din satele Solonceni şi Meşeni.

În satul Solonceni, preşedintele PLDM a vorbit despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi despre beneficiile semnării Acordului de Asociere şi Liber Schimb, dar şi a celui liberalizat de vize.

“Până în anul 2017, Moldova va obţine statutul de ţară candidat şi va îndeplini condiţiile în toate domeniile solicitate, iar până în 2020 va deveni stat membru al Uniunii Europene. RM nu are alternativă viitorului european. Cetăţenii doresc o calitate a vieţii demnă de europeni: cu mai multe locuri de muncă şi salarii mai mari, cu mai multe investiţii, protejarea drepturilor fiecărui cetăţean, dar şi cu mai multe oportunităţi pentru tineri şi femei”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că Republica Moldova are nevoie de schimbări şi pentru a le realiza în totalitate partidul a lansat Planul 2020.

“Propunem un plan care va aduce schimbări majore în ţara noastră, de acum înainte, până în anul 2020: mai multe locuri de muncă, condiţii de viaţă mai bune, mai puţină corupţie şi integrarea în Uniunea Europeană. Planul nostru va mişca Moldova înainte, astfel încât următoarea generaţie, să trăiască o viaţă mai bună”, a spus Vlad Filat.

În satul Meşeni, liderul PLDM a menţionat că toate proiectele demarate pentru modernizarea celor două localităţi vizitate vor fi realizate, deoarece cetăţenii merită condiţii decente de trai, indiferent dacă locuiesc la oraş sau la sat.

“La ora actuală, în RM nu este niciun sat în care să nu fie în implementare măcar un proiect. Ţara este într-un şantier, avem încă de muncit, dar rezultatele sunt vizibile. Vă îndemn să aveţi iniţiativă, să fiţi insistenţi şi să luptaţi pentru a vă îndeplini obiectivele propuse pentru modernizarea satelor în care locuiţi”, a spus preşedintele PLM.

Cetăţenii din cele două sate au profitat de prezenţa liderului liberal-democrat şi au adresat întrebări care vizează domeniul agriculturii, educaţiei, sănătăţii.

Răspunzând solicitărilor cetăţenilor, Vlad Filat a promis că va contribui la implementarea proiectului care vizează reconstrucţia stadionului din satul Meşeni.

Pe parcursul vizitei de lucru, Vlad Filat a fost însoţit de deputatul Nicolae Olaru.

CMF Rezina şi-a deschis uşile pentru 30 de mii de cetăţeni

Astăzi, 22 august, în oraşul Rezina a fost inaugurat Centrul Medicilor de Familie (CMF) care va acorda asistenţă medicală primară pentru 30 de mii de persoane. La redeschiderea instituţiei medicale, după renovare capitală a participat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, directorul CNAM, Mircea Buga, deputatul liberal-democrat, Nicolae Olaru, cadre medicale, etc.

Potrivit directorului CMF, Silvia Popov, în perioada lunilor august 2013 -martie 2014, au fost reparate capital cele două etaje, care găzduiesc instituţia medicală, precum şi intrarea în edificiu. Din surse proprii, în valoare de 300 mii lei, s-a procurat mobilier, utilaj medical şi calculatoare.

Prezent la ceremonia de inaugurare, liderul PLDM, Vlad Filat, a menţionat că evenimentul face parte din şirul de acţiuni care vizează modernizarea ţării.

“Acest proiect se încadrează perfect în acţiunile lansate în anul 2009, care vizează asigurarea localităţilor rurale cu o infrastructură modernă de sănătate. Până la sfârşitul lunii septembrie, la Rezina va fi adus şi pus în funcţiune un aparat Roentghen performant. Investiţiile făcute în sănătate, educaţie, în asigurarea cetăţenilor cu apă potabilă de calitate, construcţia drumurilor, etc au menirea să modernizeze şi să europenizeze Republica Moldova, ceea ce înseamnă o viaţă bună pentru oameni, aici, acasă. Sunt bucuros că ceea ce ne-am propus s-a realizat. Eu am ferma convingere că vom reuşi. Pentru aceasta avem toate capacităţile, trebuie doar să fim uniţi, solidari şi să muncim”, a specificat Vlad Filat.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi a menţionat că asistenţa medicală primară este o prioritate pentru Guvern, pentru Ministerul Sănătăţii, deoarece la acest nivel se rezolva cel puţin 70 la suta din necesităţile medicale ale populaţiei.

“De la bun început, am întocmit un program de modernizare a centrelor de sănătate rurale, pentru a oferi calitate în diagnosticarea, tratamentul şi, cel mai important, în prevenirea primară a maladiilor, mai ales a celor ce ţin de sistemul cardiovascular şi respirator, de diabetul zaharat şi de cancer. Aceste centre oferă cetăţenilor posibilitatea de a solicita un control al sănătăţii calitativ, aprofundat şi precoce”, a spus Andrei Usatîi.

Directorul CNAM, Mircea Buga, s-a arătat convins că noile condiţii create în CMF vor oferi satisfacţie nu doar pacienţilor, ci şi medicilor.

“Acest proiect a fost implementat cu suportul CNAM. Fără investiţii în sistemul de ocrotire a sănătăţii nu vom avea o societate sănătoasă. În scurt timp, în raionul Rezina vor mai fi renovare încă două centre ale medicilor de familie”, a precizat Buga.

La rândul său, deputatul Nicolae Olaru i-a felicitat pe cei prezenţi cu ocazia inaugurării CMF şi le-a dorit multă sănătate, atât pacienţilor, cât şi medicilor.

În Centrul Medicilor de Familie din or. Rezina activează 19 medici şi 71 asistenţi medicali. Pentru renovarea capitală a instituţiei medicale s-au cheltuit circa 4 mln. lei, bani alocaţi de CNAM şi Consiliul raional Rezina. În componenţa CMF Rezina intră 2 Centre de Sănătate, 11 Oficii ale Medicilor de Familie şi 8 Oficii de Sănătate.

După inaugurarea CMF, Vlad Filat a avut o întrevedere cu personalul medical.

Sursa: www.pldm.md

Tinerii din stânga Nistrului sunt parte a “Generaţiei Europa” Vlad Filat a deschis a V-a ediţie a Festivalului “Gustar”