Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În satul Pererâta, Vlad Filat a vizitat o livadă de meri şi nuci

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 august 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 26 august, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, însoţit de preşedintele raionului Briceni, Efimia Bandalac, a vizitat un agent economic din satul Pererâta care se ocupă cu cultivarea merelor şi nucilor. Liderul liberal-democrat a mers în livada de meri şi nuci, a discutat cu antreprenorul despre dezvoltarea afacerii şi planurile de viitor ale acestuia.

Mircea Blajin l-a informat pe Vlad Filat că deţine o livadă de meri cu suprafaţa de 10 hectare şi o livadă de nuci de 120 de hectare.

“Livada de meri are trei ani şi este una super intensivă, ceea ce presupune soiuri de mere aduse din Italia, cu plasă antigrindină şi irigare prin picurare. În acest an vom culege a treia roadă şi preconizăm să adunăm în jur de 35 de tone la hectar. Livada de nuci este la al 7-lea an şi sperăm că vom strânge circa 10 tone de pe toată suprafaţa. E puţin, dar pentru o livadă de nuci cu această vârstă — este normal”, a spus agentul economic.

Preşedintele PLDM a lăudat afacerea şi a spus că e un exemplu demn de urmat.

Ulterior, Vlad Filat s-a deplasat la frigiderul agentului economic, care are o capacitate de 800 de tone. Liderul liberal-democrat a rămas impresionat de utilajul modern, menţionând că abordarea este una corectă, fiind păstrată calitatea fructelor. Mircea Blajin i-a spus preşedintelui PLDM că, în mare parte, roada este comercializată pe piaţa internă, dar şi exportată în Belarus, Ucraina, România, astfel embargoul impus de Federaţia Rusă nu îl afectează.

“Nu sunt deranjat de embargoul impus de Rusia, fiindcă calitatea mărului nostru este una superioară şi oricând avem cumpărători. Îmi propun ca în fiecare an să cresc tot mai multă roadă”, a spus agricultorul.

Pentru dezvoltarea afacerii, agentul economic a investit 4 mln de euro, dintre care la moment sunt valorificate 3,2 mln lei.

Sursa: www.pldm.md

TLDM Cimişlia are un nou preşedinte Flori de Ziua Independenţei