Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

“Cărţi cu suflet” donate din suflet

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 august 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova a lansat Campania naţională “Cărţi cu suflet”, în cadrul căreia va dona un lot de 8.000 de cărţi semnate de Spiridon Vangheli tuturor şcolilor primare din ţară. Despre aceasta a anunţat preşedintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în comun cu maestrul Spiridon Vangheli şi vicepreşedintele partidului, Liliana Palihovici.

Cele 10 titluri de cărţi vor ajunge în bibliotecile din cele 1367 de şcoli primare din ţară.

Vlad Filat a menţionat că fiecare carte scrisă de tatăl lui Guguţă este o “picătură de suflet pentru a educa o virtute, un copil, o nouă generaţie”, anume de aici a şi pornit ideea de a numi campania “Cărţi cu suflet”.

“Spiridon Vangheli este unul dintre cei mai iluştri scriitori din istoria Republicii Moldova. Însemnătatea operelor sale este demonstrată prin valoarea spirituală şi educativă transmisă din generaţie în generaţie. Prin operele maestrului, oamenii devin mai buni. Cel care l-a creat pe Guguţă a demonstrat lumii întregi un lucru foarte important: copilăria nu este o vârstă, ci o stare de suflet”, a accentuat Vlad Filat.

Liderul PLDM a ţinut să sublinieze că este foarte important să creştem o generaţie educată şi sănătoasă şi în acest sens a făcut un apel de a iniţia şi a sprijini cât mai multe campanii în educaţie.

La rândul său, Spiridon Vangheli, a salutat iniţiativa PLDM şi a mulţumit, în numele copiilor, pentru acest gest.

“De la prima mea carte şi până în prezent susţin, mereu, un examen în faţa copiilor. Ei valorează mai mult decât aurul şi, dacă le vom da ceea ce suntem datori să le dăm, ei vor fi cei care ne vor schimba ţara”, a spus maestrul.

Liliana Palihovici a mulţumit lui Spiridon Vangheli pentru faptul că a acceptat această colaborare şi a menţionat că acţiunea se îndreaptă nu doar către copii, dar şi către maturi pentru a-i inspira să citească împreună cu copiii lor, să le explice sensul celor citite.

“Cartea trebuie să rămână cel mai bun prieten al unui copil, iar părinţii sunt datori să îşi încurajeze copiii pe drumul spre lectură. Doar aşa vom creşte generaţii care vor avea capacitatea şi puterea de a schimba Republica Moldova”, a spus Liliana Palihovici.

Între titlurile donaţiei se numără “Isprăvile lui Guguţă”, “Împărăţia lui Ciuboţel”, “Tatăl lui Guguţă când era mic”, “Băieţelul din Coliba albastră”, “Ştrengăria”, “Copiii în cătuşele Siberiei”, “Cartea de citire şi gândire” etc.

Campania “Cărţi cu suflet” va continua şi cu alte donaţii de carte.

Sursa: www.pldm.md

La Cocieri a fost dezvelită o placă comemorativă Vlad Filat a participat la inaugurarea statuii lui Ştefan cel Mare la Criuleni