Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la festivitatea primului sunet la Liceul “Kiril şi Metodiu” şi la Colegiul de vinificaţie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 1 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 1 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la festivitatea prilejuită de începerea noului an de studii la Liceul Teoretic “Kiril şi Metodiu” din oraşul Chişinău şi la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din comuna Stăuceni.

Vlad Filat a urat elevilor un an plin de realizări, note bune şi succes la examenele de bacalaureat, pe care le vor susţine la sfârşitul anului şcolar.

“Anii de şcoală sunt cei mai frumoşi din viaţă. Vă îndemn să învăţaţi şi să folosiţi raţional orice oportunitate a procesului de studiu pentru a acumula cunoştinţele necesare, a vă afirma şi a răsplăti eforturile profesorilor care vă îndrumă în viaţă”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a exprimat cuvinte de gratitudine dascălilor pentru contribuţia valoroasă pe care o au în procesul de formare a elevilor. “Prin instruirea tinerii generaţii, profesorii oferă ţării viitor”, a menţionat preşedintele PLDM.

Vlad Filat a dăruit Liceului Teoretic “Kiril şi Metodiu”, în care îşi fac studiile 659 elevi şi activează 62 cadre didactice, 15 calculatoare şi o imprimantă.

Tot astăzi, liderul PLDM, a participat la careul festiv “Primul sunet” de la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie din comuna Stăuceni.

Vlad Filat a felicitat studenţii cu ocazia începerii noului an şcolar şi i-a îndemnat să depună tot efortul necesar pentru a acumula cât mai multe cunoştinţe în domeniul de studii ales.

“Republica Moldova are nevoie de specialişti profesionişti care să facă astfel ca produsele moldoveneşti să fie cele mai bune. Acest lucru vă revine vouă celor care învăţaţi la acest colegiu. Vă asigur de investiţii în infrastructură pentru ca procesul educaţional să fie cât mai eficient. Vă rog să aveţi în vedere că, într-o lume care devine din ce în ce mai globalizată şi bazată pe cunoaştere, cei care au profesii, nu doar diplome, au şansă să îşi construiască o viaţă bună”, a spus Vlad Filat.

Ulterior, liderul liberal-democrat a asistat la prezentarea conceptului de reparaţie şi restructurare a colegiului. Preşedintele PLDM a dotat sala de sport a căminului, unde locuiesc 400 de tineri, cu echipament sportiv. La moment, la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie studiază 470 de studenţi.

Sursa: www.pldm.md

Omagiu Limbii Române Echipa TLDM a participat la un seminar de dezvoltare democratică