Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Elmar Brok a reiterat susţinerea pentru aspiraţiile europene ale Moldovei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, Elmar Brok, a remis presei un comunicat în care îşi exprimă încă odată suportul pentru viitorul european al Republicii Moldova, în contextul participării sale la Acţiunea “PLDM pentru Europa”, desfăşurată la 7 septembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Elmar Brok spune că a venit la Chişinău pentru a sprijini poporul Republicii Moldova în aspiraţiile sale pentru un viitor democratic şi european.

“Republica Moldova a înregistrat progrese enorme în parcursul său european, semnând într-un timp record Acordul de Asociere, care presupune un nivel fără precedent de asociere politică şi integrare economică. Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova, iar grupul Partidului Popular European din Parlamentul European va depune eforturi pentru a ratifica acest acord cât mai curând posibil”, se spune în comunicat.

Elmar Brok a menţionat că atât Uniunea Europeană, cât şi Republica Moldova trebuie să facă faţă unor provocări comune majore şi a specificat că Europa a fost prima care a oferit susţinere exportului produselor moldoveneşti şi face eforturi pentru a asigura independenţa energetică a ţării noastre.

“Europa înseamnă pace, libertate, progres economic şi social, precum şi egalitate între ţările mici şi cele mari. Europa înseamnă respectarea statului de drept şi se pronunţă împotriva utilizării forţei, contrar la ceea ce face Rusia în Ucraina”, se menţionează în comunicat.

Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului European, Elmar Brok, a subliniat rolul decisiv al alegerilor din 30 noiembrie pentru destinul european al ţării noastre şi a reiterat sprijinul PPE pentru Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Vlad Filat, şi guvernul în frunte cu Iurie Leancă.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat în vizită de lucru la Teleneşti Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova