Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Cetăţeanul trebuie să fie mulţumit de accesul şi calitatea serviciilor medicale din RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova va sprijini reformele din domeniul ocrotirii sănătăţii pentru ca acesta să fie unul performant, iar cetăţenii să beneficieze de calitate europeană a vieţii.

Declaraţia a fost făcută de liderul PLDM, Vlad Filat, în cadrul şedinţei de totalizare a activităţii din sistemul CNAM, cu genericul “Un deceniu în noul sistem de finanţare în sănătate”, care a avut loc în Chişinău.

“Alegerea de către Republica Moldova a vectorului european a permis reformarea serviciilor publice în baza principiului de orientare către cetăţean. Printre instituţiile publice care au adoptat această provocare se regăseşte şi Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Este important ca cetăţeanul să se simtă asigurat financiar în orice situaţie de sănătate, să fie mulţumit de accesul la servicii medicale, de calitatea serviciilor medicale, să fie informat şi protejat”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a salutat iniţiativele companiei de lărgire a spectrului serviciilor medicale asigurate şi medicamentelor compensate.

“Contribuţia CNAM la creşterea calităţii serviciilor medicale, prin alocarea de mijloace financiare pentru dotarea cu utilaj medical şi reparaţia capitală a instituţiilor medico-sanitare publice, prin implementarea metodelor performante de plată este esenţială”, a precizat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a mai spus că, din 2009 şi până în 2014, a fost dublat bugetul de finanţare în domeniul sănătăţii, iar acest lucru se datorează inclusiv şi sprijinului partenerilor de dezvoltare, care este unul vital pentru RM.

Cu prilejul aniversării a 13 ani de activitate instituţională şi 10 ani de implementare a sistemului de finanţare în sănătate, Vlad Filat a adresat felicitări pentru realizările obţinute şi eforturile depuse în vederea fortificării sistemului de asigurare obligatorie de asistenţă medicală.

“Pe viitor sunt sigur că va domina prosperitatea, bunăstarea, perseverenţa în implementarea reformelor iniţiate pentru modernizarea sistemului de asigurare obligatorie şi ralierea serviciilor medicale la standarde europene”, a menţionat liderul PLDM.

Directorul CNAM, Mircea Buga, a mulţumit liderului liberal-democrat pentru sprijinul constant pe care l-a oferit în dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova.

La şedinţa de totalizare a activităţii din sistemul CNAM au mai luat cuvântul, vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, preşedintele Comisiei Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, Vladimir Hotineanu.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a participat la Freedom Summit 2014 Declaraţia Preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat