Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat va pleda cauza viitorului european al RM în SUA

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 18 septembrie curent, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va întreprinde o vizită de scurtă durată la Washington, la invitaţia Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA. În cadrul vizitei, Vlad Filat va participa la sesiunea comună a Congresului cu privire la situaţia din Ucraina şi va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali, inclusiv cu senatorii John McCain şi Ben Cardin.

“Zilele următoare sunt foarte importante, în contextul dezbaterilor privind politica externă a SUA pentru regiunea noastră şi este esenţial ca Republica Moldova să fie reprezentată la această dezbatere. Sunt fericit să susţin cauza viitorului european al Republicii Moldova şi să pot contribui la promovarea sprijinului american pentru ţara noastră”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că parteneriatul şi susţinerea SUA va fi una esenţială pentru paşii imediat următori pe care Republica Moldova îi va întreprinde în parcursul său european.

“PLDM crede cu tărie în viitorul european al Republicii Moldova şi este important ca acest proces să continue în perioada electorală în care intră ţara”, a menţionat Vlad Filat.

Amintim că, în perioada 18–24 mai 2014, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova a mai efectuat o vizită în SUA, în cadrul căreia s-a întâlnit cu reprezentanţi ai administraţiei americane, congresmeni şi senatori, cu conducerea IRI, USAID şi German Marshall Fund of the United States, cu diaspora moldovenească şi a ţinut un discurs public la Consiliul Nord-Atlantic.

Sursa: www.pldm.md

Întrevedere Vlad Filat — Angela Merkel Fracţiunea PLDM este solidară şi unită