Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Oficiali chinezi — în vizită la PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut în dimineaţa zilei de 20 septembrie o întrevedere cu delegaţia Partidului Comunist Chinez, în funte cu viceministrul Departamentului Internaţional al Comitetului Central, Zhou Li, care se află în vizită la Chişinău.

Interlocutorii au dat o înaltă apreciere trendului ascendent al relaţiilor bilaterale, exprimându-şi încrederea că acestea vor cunoaşte în continuare o dezvoltare fructuoasă.

Şeful delegaţiei chineze, Zhou Li, a menţionat că Beijing-ul respectă opţiunea europeană a Republicii Moldova şi a dat o înaltă apreciere eforturilor depuse de PLDM, în calitate de partid aflat la guvernare, pentru menţinerea stabilităţii politice şi dezvoltarea economică a ţării.

La fel, oficialul chinez a specificat faptul că relaţiile de colaborare între Chişinău şi Beijing s-au amplificat în perioada 2009–2013, când Vlad Filat se afla în fruntea guvernului. Vizita premierului în China, în septembrie 2010, a dat un impuls puternic dezvoltării relaţiilor bilaterale, în special a cooperării comercial-economice, promovării vinurilor moldoveneşti, ridicând la un nivel calitativ nou raporturile moldo-chineze.

Liderul PLDM a exprimat recunoştinţă guvernului de la Beijing pentru deschidere şi suportul acordat în dezvoltarea economiei, asistenţa tehnică nerambursabilă esenţială de care beneficiază ţara noastră.

“China este un partener stabil. Apreciem faptul că Beijing-ul este dispus şi pe viitor să acorde susţinere Republicii Moldova şi cetăţenilor ei. În relaţiile noastre vedem perspective ce urmează a fi explorate încă şi sper că acestea vor evolua atât pe dimensiunea economică, cât şi pe cea umanitară, educaţională, culturală, interumană”, a spus Vlad Filat.

Şeful delegaţiei chineze, Zhou Li, i-a adresat liderului PLDM invitaţia de a efectua o vizită în China, care a fost acceptată.

La întrevedere au participat vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Valeriu Streleţ, precum şi deputatul Chiril Lucinschi.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în dialog cu studenţii basarabeni din România Vlad Filat a avut o întrevedere cu membrii Comisiei Helsinki din SUA