Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Centru medical modern la Găureni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Satul Găureni din raionul Nisporeni, considerat până nu demult localitate fără perspectivă, are de acum încolo un Oficiu de sănătate, unde cei circa o mie de locuitori vor putea beneficia de consultaţii şi tratament.

Edificiul nou al a fost construit prin proiectul investiţional accesat de la Fondul de dezvoltare al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină. Costul lucrărilor a constituit peste un milion şi jumătate de lei.

La inaugurarea instituţiei, pe lângă administraţia raională, locală şi săteni, au fost prezenţi preşedintele PLDM, Vlad Filat, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, deputatul Maria Ciobanu.

Originară din această localitate, Maria Ciobanu a menţionat că îşi vede astăzi un vis împlinit.

“Satul Găureni era unul din cele despre care se spune că sunt defavorizate, nu existau drumuri, nici primărie, nici asistenţă medicală. Astăzi artera principală, în variantă albă, este aproape finisată, oamenii au unde se adresa şi primi ajutor medical, la nevoie”, a spus Ciobanu.

Vlad Filat a felicitat locuitorii cu ocazia evenimentului, menţionând că, până la sfârşitul anului, vor fi deschise 117 Centre de sănătate.

“În 2009, când am venit la guvernare, am iniţiat proiecte importante de infrastructură, care să îmbunătăţească viaţa oamenilor, fie că e vorba despre sănătate, de educaţie sau drumuri. Iată că suntem martori că scopurile propuse sunt realizate pas cu pas şi trebuie să mergem înainte pentru a oferi calitate vieţii fiecărui cetăţean”, a menţionat Vlad Filat.

Oficiul de Sănătate Găureni este asigurat cu echipament medical şi mobilier necesar, iar asistenţa medicală este asigurată de un medic de familie şi un asistent medical.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu membrii Comisiei Helsinki din SUA În Cioreşti a fost inaugurat Oficiul Medicilor de Familie