Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În Cioreşti a fost inaugurat Oficiul Medicilor de Familie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 21 septembrie, în satul Cioreşti, raionul Nisporeni, a fost inaugurat Oficiul Medicilor de Familie. La ceremonia de deschidere au fost prezenţi preşedintele PLDM, Vlad Filat, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, directorul CNAM, Mircea Buga, deputatul Maria Ciobanu, administraţia raională, locală şi săteni.

Oficiul este asigurat cu echipamentul şi mobilierul necesar, iar asistenţa medicală pentru cei peste patru mii de locuitori va fi acordată de un medic de familie şi 6 asistenţi.

În cuvântul de salut, preşedintele PLDM a declarat că inaugurarea oficiului este un succes al primarului, dar şi al întregii comunităţi.

“Ceea ce se realizează în Cioreşti este rezultatul a capacităţii de care a dat dovadă echipa liberal-democrată. Atunci când se lucrează în echipă, orice obiectiv propus este realizat. Avem exemple foarte clare că în Republica Moldova sunt oameni care au capacitatea să rezolve problemele cu care se confruntă oamenii. Trebuie să fim hotărâţi în ceea ce ne propunem. Noi vom reuşi să facem lucruri frumoase pentru RM, doar dacă vom oferi un viitor european ţării”, a spus Vlad Filat.

Ministrul Sănătăţii, Andrei Usatâi, a felicitat cetăţenii cu ocazia realizării acestui proiect şi i-a îndemnat să nu fie indiferenţi faţă de sănătatea lor şi să meargă periodic la medic pentru consultaţie.

“Sănătatea înseamnă bogăţie, iar această instituţie medicală vă oferă servicii de calitate”, a spus ministrul.

Maria Ciobanu a menţionat inaugurarea instituţiei medicale a fost posibilă datorită primarului, care gândeşte şi acţionează în stil european.

“Valeriu Guţu este omul potrivit la locul potrivit. Datorită lui, satul Cioreşti este un şantier de construcţie. Vă îndemn să trăiţi bucuria acestor realizări şi să iniţiaţi şi alte proiecte îndrăzneţe. Impreuna vom demonstra că putem să aducem Europa aici, acasă, la Cioreşti”, a spus deputatul PLDM.

Primarul satului Cioreşti, Valeriu Guţu, a declarat că cetăţenii participă la realizarea visului care l-au avut de zeci de ani.

“Acest proiect nu l-am fi finisat fără suportul PLDM. Mulţumesc colegilor pentru că m-au susţinut şi sunt sigur că medicii vor fi alături de cetăţeni şi vor oferi servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, a menţionat primarul.

Pentru construcţia Oficiului Medicilor de Familie Cioreşti, Banca Mondială a alocat 2,7 milioane de lei.

Sursa: www.pldm.md

Centru medical modern la Găureni Mai multe femei lider convinse în necesitatea instruirilor