Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a avut o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 23 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale, condusă de vicepreşedintele BM pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck. Din delegaţie mai fac parte directorul regional al BM pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, Qimiao Fan, directorul reprezentanţei BM în Moldova, Alex Kremer, şi coordonatorul de programe pentru Belarus, Moldova şi Ucraina, Alejandro Cedeno.

La întâlnire au participat şi vicepreşedinţii PLDM, Liliana Palihovici şi Vadim Pistrinciuc.

Preşedintele PLDM a exprimat cuvinte de gratitudine reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru sprijinul oferit Republicii Moldova în dezvoltarea celor mai diverse domenii.

“Cât am fost în funcţia de premier, cu suportul Băncii Mondiale au fost făcute investiţii în infrastructură, educaţie, etc. A fost promovată reforma administraţiei publice centrale, ocrotirii sănătăţii, a mediului, reforma serviciilor şi a asistenţei sociale. Cu ajutorul Băncii Mondiale, vom continua să construim o ţară aşa cum şi-o doresc cetăţenii. Mă bucur că împărtăşim o viziune comună despre viitorul Moldovei”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a spus că PLDM va munci insistent pentru ca Republica Moldova să facă parte din marea familie europeană, dar şi pentru a implementa reformele care sunt complicate, dar foarte necesare.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii a vizat sistemul bancar din Republica Moldova şi paşii ce urmează a fi întreprinşi pentru fortificarea acestui sector.

La rândul său, vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Laura Tuck, a spus că Banca Mondială doreşte acest parteneriat cu Republica Moldova pentru a oferi asistenţă financiară, instituţională şi tehnică. La fel, Laura Tuck şi-a exprimat încrederea că PLDM, în calitate de partid de guvernământ, va continua să implementeze cu succes reformele structurare.

Menţionăm că vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală se află, timp de două zile, într-o vizită de lucru în Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

50 de lideri ai organizaţiilor de tineret din Europa se reunesc la Chişinău EDS: Tinerii Liberal Democraţi din Moldova sunt partenerii noştri de încredere