Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

EDS: Tinerii Liberal Democraţi din Moldova sunt partenerii noştri de încredere

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 septembrie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Andrei Spînu, şi preşedintele Organizaţiei de Studenţi (EDS) a Partidului Popular European, Eva Majewski, au susţinut un briefing de presă comun, la care au prezentat detalii despre Forumul Internaţional “Tinerii creează oportunităţi pentru Europa”, organizat de TLDM şi Fundaţia Konrad-Adenauer.

Timp de 4 zile, 50 de lideri ai organizaţiilor de studenţi din Europa vor discuta despre politicile la nivel european, subiecte ce vizează rolul tinerilor în contextul politic european şi regional, dar şi modul în care tinerii pot susţine Moldova. Forumul face parte din şirul evenimentelor comune organizate de TLDM şi EDS, care au drept scop punerea în contact a tinerilor din RM cu cei din Europa, apropiind astfel ţara noastră de Uniunea Europeană.

Andrei Spînu a menţionat că integrarea în UE şi continuarea reformelor este unica cale de dezvoltare pentru Moldova.

“Credem că în Moldova, dar şi în Europa, tinerii fac diferenţa între procesele politice. Tinerii sunt cei care vin cu soluţii noi şi, cu energia lor, susţin schimbările în orice ţară. Această credinţă o împărtăşim împreună cu colegii din EDS şi o transmitem factorilor de decizie atât la nivel naţional, cât şi european”, a spus Andrei Spînu.

La rândul său, preşedintele EDS, Eva Majewski, a menţionat că prezenţa liderilor organizaţiilor de tineret la Chişinău este o dovadă de susţinere a agendei europene a RM.

“Partidul Liberal Democrat din Moldova implementează cu succes reformele iniţiate. Aceasta este nu doar părerea noastră, ci şi a conducerii Partidului Popular European şi a Comisiei Europene. Iată de ce, la alegerile din această toamnă vom susţine PLDM. Aceste alegeri sunt decisive nu doar pentru viitorul Moldovei, dar şi pentru viitorul Europei în această regiune”, a spus Eva Majewski.

Preşedintele EDS a mai subliniat că tinerii liberal-democraţi au adus politicile de tineret în atenţia opiniei publice europene.

“Mă bucur că am cooperat cu TLDM în elaborarea şi implementarea politicilor pentru tineret. Există un program pentru tineri, pe care îl vom discuta şi cu preşedintele PLDM, Vlad Filat, pentru ca tinerii să aibă cât mai multe oportunităţi”, a spus Eva Majewski.

În cadrul Forumului Internaţional, participanţii vor semna o declaraţie comună de susţinere a Republicii Moldova şi vor participa la o acţiune publică prin care îşi vor demonstra sprijinul pentru producătorii de fructe din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu delegaţia Băncii Mondiale PPE va fi alături de PLDM, în alegerile din noiembrie