Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Satul Malcoci se primeneşte

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 septembrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 26 septembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în satul Malcoci, raionul Ialoveni.

Primul popas, Vlad Filat l-a făcut la grădiniţa frecventată de 150 de copii, unde a asistat la deschiderea şi sfinţirea pavilioanelor. Pentru reconstrucţia foişoarelor, din bugetul de stat au fost alocaţi 500 mii lei.

Directoarea grădiniţei, Tatiana Coceban, l-a informat pe Vlad Filat că, în anul 2010, a fost schimbat sistemul de încălzire, s-a făcut reparaţie capitală în sala de muzică şi a fost schimbat acoperişul.

“Urmează să fie schimbate geamurile, amenajate două terenuri de joacă şi dotate cu mobilier două grupe. Toate aceste lucruri vor fi realizate cu suportul financiar oferit de Guvernul României. Suntem fericiţi că micuţii vor avea condiţii decente la grădiniţă”, a precizat directoarea instituţiei preşcolare.

Liderul liberal-democrat şi-a exprimat satisfacţia că la Malcoci, ca şi în toate localităţile din ţară, lucrurile merg spre bine.

“Sunt realizări frumoase. Proiectele implementate şi cele în curs de realizare sunt rezultatul unei munci complexe a autorităţilor locale, centrale, dar şi a partenerilor noştri străini. Mai avem încă multe de făcut, dar acum este mult mai simplu, pentru că avem prieteni sinceri, parteneri de dezvoltare care ne ajută şi ne susţin”, a spus Vlad Filat.

Şi cum la casă nouă — nu se vine cu mâna goală, liderul PLDM a promis că va fi amenaja un teren de joacă pentru copii, iar cantina va fi dotată cu tot echipamentul necesar.

Prezent la eveniment, Tudor Deliu a menţionat că a venit la Malcoci nu în calitatea sa de deputat, ci de cetăţean al acestei localităţi.

“Am o satisfacţie deosebită, când văd că satul meu de baştină se primeneşte în adevăratul sens al cuvântului. Guvernările anterioare uitaseră de satele noastre, uitaseră că Moldova începe la ţară, acolo unde «s-a născut veşnicia», după cum spunea Lucian Blaga. Pentru ca Moldova să arate bine pe harta Europei, trebuie să investim în satele noastre”, a spus Deliu.

Ulterior, Vlad Filat, a vizitat gimnaziul din localitate şi a inspectat drumul aflat în construcţie, care trece prin centrul satului Malcoci şi urmează a fi asfaltat pe o lungime de 1200 m şi o lăţime de 5 m. Pentru construcţia porţiunii de drum s-au alocat aproape 2 milioane de lei. La a doua etapă se planifică să fie amenajate trotuare cu bordură, astfel proiectul va ajunge la suma de 4 mln. lei.

La finele aflării sale în satul Malcoci, Vlad Filat a vizitat o livadă de mere după standarde europene.

Pe parcursul vizitei de lucru, liderul PLDM a fost însoţit de deputatul Anatolie Dimitriu şi directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Sula.

Sursa: www.pldm.md

TLDM Youth Club 2.0 a informat tinerii de la CFBC despre integrarea în UE Vlad Filat a participat la Forumul “Tinerii creează oportunităţi pentru Europa”