Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Forumul “Tinerii creează oportunităţi pentru Europa”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 septembrie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat, astăzi, la Forumul Internaţional “Tinerii creează oportunităţi pentru Europa”, organizat de TLDM, Fundaţia Konrad-Adenauer şi Centrul de Studii Europene “Wilfried Martens”. La eveniment au fost prezenţi peste 50 de reprezentanţi ai organizaţiilor de studenţi de centru-dreapta, afiliate European Democrat Students (EDS) şi Partidului Popular European (PPE), dar şi tineri liberal-democraţi.

În cuvântul de salut, liderul liberal-democrat a transmis participanţilor salutări din partea preşedintelui PPE, Joseph Daul, cu care a avut ieri o întrevedere la Bruxelles, şi a menţionat că forţa motrice a schimbărilor în toate societăţile, inclusiv în Moldova, sunt tinerii, de ei depinde viitorul ţării.

“Trăim o perioadă a marilor realizări. Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere şi Liber Schimb, document ce prevede regim liberalizat de vize, iar la moment se realizează proiecte importante de infrastructură. Pentru a trăi într-o ţară civilizată, prosperă, cu instituţii funcţionale trebuie să muncim, să implementăm reformele care, deşi sunt dificile, sunt şi foarte necesare. Vă rog să vă implicaţi şi să vă convingeţi şi semenii să fie activi. Împreună trebuie să asigurăm ireversibilitate parcursului european al ţării”, a spus Vlad Filat.

Ulterior, tinerii au avut posibilitatea să dialogheze cu preşedintele PLDM. În runda de întrebări-răspunsuri, Vlad Filat a vorbit despre contextul politic european şi regional, provocările şi presiunile interne şi externe la care este supusă ţara noastră pe calea integrării europene, despre planurile de perspectivă şi paşii pentru modernizarea Republicii Moldova.

Participanţii la Forumul Internaţional “Tinerii creează oportunităţi pentru Europa” au semnat o Declaraţie comună de susţinere a Republicii Moldova şi au participat la o acţiune publică în susţinerea producătorilor de fructe din ţara noastră.

Prezent la eveniment, Vlad Filat a spus că opţiunea noastră europeană nu poate fi supusă niciunui embargo. “Indiferent de presiunile care vin din est sau din altă parte, ţara noastră are viitor european şi noi vom lupta pentru realizarea acestui deziderat”, a declarat Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Satul Malcoci se primeneşte Vlad Filat a participat la Festivalul Mărului