Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: În ultimii 5 ani, Moldova a avut cea mai activă delegaţie la APCE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Nu contează cât de mare este o ţară, important este să fie activă. În ultimii 5 ani, Republica Moldova a avut cea mai activă delegaţie la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Avem 2 preşedinţi de comisii în cadrul APCE, care sunt foarte implicaţi în dezbateri şi participă activ la lucrările forului”. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedinta parlamentului, Liliana Palihovici, vicepreşedinta PLDM, în cadrul întrevederii cu noul Şef al Oficiului Consiliului Europei la Chişinău, Jose Luis Herrero.

Principalele subiecte discutate au vizat cooperarea legislativului cu Consiliul Europei, activitatea delegaţiei parlamentare a Republicii Moldova la APCE, reforma justiţiei, în special a Procuraturii, Legea cu privire la avocatul poporului, situaţia din regiune şi alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

Potrivit Lilianei Palihovici, începând cu anul 2009, Parlamentul Republicii Moldova a beneficiat plenar de sprijinul CoE, care s-a materializat prin asigurarea expertizei în domeniul drepturilor omului, în procesul de elaborare a noii legislaţii cu privire la avocatul poporului şi crearea instituţiei ombudsmanului pentru copii. De asemenea, graţie sprijinului oferit de CoE, a fost posibilă ratificarea Convenţiei de la Lanzarote. “Suntem membri egali ai Consiliului Europei şi suntem interesaţi în continuare de suportul acestui for european în implementarea reformelor democratice. Ştim care sunt problemele şi muncim pentru a îmbunătăţi situaţia în acest domeniu”, a menţionat Liliana Palihovici.

Referindu-se la apropiatele alegeri parlamentare, Liliana Palihovici a subliniat că autorităţile depun eforturi pentru a asigura un scrutin electoral corect şi democratic.

“Suntem interesaţi să avem alegeri libere, democratice şi corecte pentru a asigura continuitatea parcursului european, fiind convinşi că singura cale de modernizare a Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană”, a spus Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md

TLDM şi Junge Union din Germania îşi consolidează relaţiile Instituţiile preşcolare din or. Vulcăneşti se modernizează