Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM şi Junge Union din Germania îşi consolidează relaţiile

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Tineretul Liberal Democrat din Moldova continuă să dezvolte cooperarea şi schimbul de experienţă cu Junge Union — organizaţia de tineret a Uniunii Creştin Democrate (CDU) şi a Uniunii Creştin Sociale din Bavaria, Germania. Astfel, cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer, pe 5 octombrie, TLDM a găzduit, la Chişinău, delegaţia Junge Union din landul german Saar, condusă de Markus Uhl, preşedintele Junge Union Saar.

În cadrul discuţiilor dintre TLDM şi Junge Union a fost prezentat modul de organizare a fiecărei organizaţii, activităţile şi proiectele desfăşurate. Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele TLDM, a realizat o incursiune în istoria PLDM şi TLDM şi a punctat principalele teme din campania electorală din această toamnă. În cadrul schimbului de experienţă s-a făcut referinţă la practicile electorale ale tineretului german, la modalităţile de interacţiune cu votanţii, dar şi cu formaţiunea-mamă. Un aspect important punctat de către colegii din Junge Union a fost faptul că tinerii din Germania acordă o importanţă sporită problemelor din comunităţile lor, care pot fi rezolvate la nivel local, fără implicarea organelor federale.

“Schimbul de experienţă cu colegii noştri din Germania este foarte important, mai ales acum, în pragul campaniei electorale. Tinerii de la Junge Union Saarland reprezintă una dintre numeroasele delegaţii care au vizitat şi vor mai vizita Republica Moldova în această perioadă, ceea ce arată sprijinul enorm pe care ni-l oferă colegii din Uniunea Europeană”, a menţionat Mihaela Spătaru.

Părţile au făcut schimb de opinii referitoare la temele şi activităţile care motivează tinerii să se implice în politică. Ambele organizaţii au căzut de acord în privinţa importanţei implicării sustenabile a tinerilor în politică.

TLDM şi Junge Union au o relaţie de colaborare apropiată, efectuând vizite reciproce cu ocazia evenimentelor politice importante din Moldova şi Germania.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o discuţie cu reprezentanţii Organizaţiei de Tineret CDU din Saarland Liliana Palihovici: În ultimii 5 ani, Moldova a avut cea mai activă delegaţie la APCE