Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — la sfat cu cetăţenii din Ştefan-Vodă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 octombrie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 11 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a efectuat o vizită de lucru în raionul Ştefan-Vodă, unde s-a întâlnit cu cetăţenii din satele Caplani, Slobozia şi Popeasca.

Primul popas Vlad Filat l-a făcut în satul Caplani, unde a luat cunoştinţă cum au fost efectuate lucrările de construcţie a unei porţiuni de drum din centrul satului, pentru care s-a cheltuit 900 mii de lei. Vlad Filat a stat de vorbă cu locuitorii şi a spus că, în premieră, s-au alocat 600 de mil. de lei pentru repararea drumurile intravilane. Ulterior, liderul PLDM a vizitat liceul, dar şi grădiniţa “Licurici” frecventată de 120 de copii. Vlad Filat a promis profesorilor şi educatorilor că va susţine toate demersurile de modernizare a instituţiilor pe care le conduc.

Tot în satul Caplani, Vlad Filat a avut o întâlnire cu cetăţenii cu care a discutat despre problemele cu care se confruntă. Liderul liberal-democrat le-a vorbit oamenilor despre reformele care se implementează la moment în Republica Moldova şi i-a îndemnat să fie activi şi să participle la alegerile din 30 noiembrie, deoarece de votul lor depinde viitorul ţării.

Vlad Filat a spus că PLDM va munci în continuare pentru a asigura o educaţie de calitate, o justiţie fără corupţie, va crea locuri de muncă bine plătite şi va duce la bun sfârşit procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Răspunzând solicitărilor cetăţenilor, liderul PLDM a promis că va face demersurile necesare pentru ca Oficiul edicilor de familie din sat să fie dotat cu echipamentul necesar, pentru ca oamenii să poată beneficia de servicii de sănătate calitative şi aproape de casă.

Tot în satul Caplani, Vlad Filat a vizitat livada unui antreprenor care are în gestiune 90 de hectare de livadă de meri, pruni şi piersici.

Ulterior, preşedintele PLDM a vizitat satul Slobozia, unde s-a întâlnit cu cetăţenii şi a discutat despre situaţia din domeniile ce vizează agricultura, sănătatea, educaţia, etc.

Referindu-se la embargoul impus de Federaţia Rusă, Vlad Filat a îndemnat agricultorii să prelucreze pământul şi să nu renunţe, deoarece autorităţile vor depune eforturi pentru a-i ajuta pe producători. “La moment sunt lansate 3 proiecte în susţinerea agricultorilor din toată ţara. Un proiect prevede investiţia în pomicultură, altul — în zootehnie şi al treilea ţine de subvenţionar”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat s-a adresat oamenilor cu apelul de a fi optimişti, uniţi, fiindcă lucrurile în Republica Moldova se mişcă înainte, spre bine.

În după amiaza zilei, Vlad Filat a avut întâlniri cu cetăţenii din satul Popeasca.

Pe parcursul vizitei de lucru, preşedintele PLDM a fost însoţit de deputatul liberal-democrat, Iurie Apostolachi.

Sursa: www.pldm.md

Reţeaua de drumuri europene se extinde Sub patronajul lui Vlad Filat s-a desfăşurat Turneul Internaţional la box “Cupa Independenţei”