Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Stadion multifuncţional la standarde europene

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 octombrie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Până pe data de 15 noiembrie, în comuna Ciorescu va fi inaugurat un stadion multifuncţional de tip închis, unde se va juca fotbal, volei, precum şi va fi folosit pentru organizarea conferinţelor.

Lucrările de construcţie au demarat în iarna anului 2012.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a luat cunoştinţă de mersul lucrărilor şi s-a convins că stadionul reprezintă un exemplu foarte clar a ceea ce înseamnă viitor european pentru Republica Moldova.

“Acest complex sportiv multifuncţional va devein o platformă pentru competiţii sportive de nivel internaţional. Prin această investiţie, Moldova a demonstrat că poate iniţia proiecte de anvergură şi crea condiţii mai bune de viaţă şi de activitate pentru cetăţenii săi. Această infrastructură nu doar că oferă posibilitatea de a practica sportul, dar şi de a urmari spectacolul pe care îl poate oferi o competiţie”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a menţionat că proiectul este rezultatul iniţiativei şi a muncii conducătorilor FMF.

Preşedinte FMF, Pavel Ciobanu, a subliniat că această arenă este necesară, deoarece oferă condiţii pentru organizarea diferitelor manifestări şi în perioada rece a anului. Deja pe 12 ianuarie, pe stadion se va desfăşura turneul de calificare la Campionatul european al selecţionatelor naţionale de fotbal în sală.

Director financiar a FMF, Leonid Oleinicenco, a menţionat că sala este construită după standarde europene şi corespunde tuturor cerinţelor UEFA şi FIFA.

“Sala este autonomă din punct de vedere energetic. Avem cazangerie aparte, generator care permite sălii să activeze timp de o zi, iar la moment se instalează mobilierul şi pardoseala”, a precizat Leonid Oleinicenco.

Pentru construcţia stadionului de tip închis, FMF, UEFA şi FIFA au alocat 4,2 mln euro.

Capacitatea totală a stadionului este de 1350 de locuri.

Sursa: www.pldm.md

Condiţii şi servicii moderne pentru micii pacienţi la Clinica “Emilian Coţaga” Sectorul IT — generator locuri de muncă